Алисон Бекер е футболистът на сезона за Ливърпул до този момент, заяви един от лидерите на отбора Джеймс Милнър, който по всяка вероятност ще получи място сред титулярите заради контузията на десния бек Трент Александър-Арнолд. 33-годишният англичанин смята избора си за труден, защото Върджил ван Дайк, Мо Салах и Садио Мане също играят отлично.
 


Алисон пристигна в Ливърпул през миналото лято с трансфер на стойност 66.9 милиона лири от Рома. С изключение на две грешки срещу Лестър и Манчестър Юнайтед, 26-годишният вратар прави перфектен сезон.

"Трудно ми е да избера един футболист, защото целият отбор се справя добре. Не само титулярните 11. Имаше много мачове, в които резервите влизаха и се оказваха решаващи", заяви той.

"Може би можем да изберем Алисон за най-добър през сезона. Да смениш първенствата никога не е лесно. Това е нов начин на живот, нови метеорологични условия и други неща, но той е просто невероятен. Самото му движение е прекрасно, а освен това има страхотни рефлекси", продължи бранителят на Ливърпул в интервю за клубното списание.

"Всеки допуска грешки, а при вратарите е по-различно, защото те често водят до голове. Но когато той допуска грешка, тя не му се отразява дори за миг. Алисон остава спокоен и продължава да играе така, сякаш нищо не се е случило. А това е много важно", добави Милнър.