Ливърпул постигна домакинска победа с 4:2 след обрат на "Анфийлд" срещу Бърнли в среща от 30-ия кръг на Висшата лига. По този начин "червените" се доближиха отново на точка зад лидера Манчестър Сити и запазиха интригата за титлата жива.

Срещата не мина без скандали и 6-ата минута гостите вкараха попадение директно след корнер, макар че в ситуацията преди гола имаше видно нарушение срещу Алисон, което обаче не бе отсъдено. Въпреки това обаче домакините се окопитиха и стигнаха до обрата.

В 19-ата минута Фирмино се разписа, а за обрата точен бе Мане точно десет минути след това.

Краят на интригата бе сложен от Фирмино, който заби второто си попадение в срещата, в 67-ата минута. До края силите на гостите стигнаха за още един гол чрез Гудмундсон в 90-ата минута, но и Ливърпул вкара чрез Мане в продълженията.


Срещата започна с брутална съдийска тесла срещу домакините. Уестууд завъртя топката след корнер, а срещу Алисон бе извършено 100%-ово нарушение, което обаче не бе свирено и в крайна сметка топката попадна във вратата на домакините директно след ъгловия удар.

Това обаче мотивира изключително много домакините, които тръгнаха да атакуват своя противник в търсенето на бърз изравнителен гол. Той не закъсня и в 19-ата минута Фирмино се разписа и възстанови статуквото в срещата.

В ситуацията Салах центрира ниско в наказателното поле, а стражът на Бърнли и противников бранител не се разбраха за топката и тя попадна в бразилеца, който не сгреши и я вкара в опразнената врата.

 В 29-ата минута обратът вече бе налице. Гостите сгрешиха при изнасянето на топката и тя попадна в Салах, който обаче бе препънат. В ситуацията обаче играта продължи и Мане от няколко метра я заби в мрежата на противниковия тим, за да обърне резултата.

До почивката така и не паднаха повече голове.

Второто полувреме обаче започна с добро темпо и Ливърпул като цяло бе отборът, който диктуваше събитията.

В 67-ата минута Фирмино с втория си гол в мача уби каквато и да е интрига. Салах проби в наказателното поле и опита да финтира, но в крайна сметка бе спрян. След това обаче топката попадна в краката на Фирмино, който от няколко метра я вкара в мрежата.

До самия край силите на гостите стигнаха за още един гол чрез Гудмундсон, който падна в 90-ата минута, след удар от границата на наказателното поле, а в останалата част от продължението и Мане вкара за Ливърпул второто си попадение от началото на мача. 

ЛИВЪРПУЛ - БЪРНЛИ 4:2
0:1 Уестуд 6 
1:1 Фирмино 19
2:1 Мане 29
3:1 Фирмино 67
3:2 Гудмундсон 90 
4:2 Мане 90+

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Лалана (77 - Кейта), Фабиньо, Вайналдум (68 - Хендерсън), Мане, Салах, Фирмино

Бърнли: Хийтън, Тарковски, Мей, Тейлър, Бардсли, Хендрик (79 - Гудмундсон), Уестууд, Корк, МакНийл, Ууд (79 - Крауч), Барнс