Интригата за титлата във Висшата лига все още е жива! Ливърпул разби у дома на пух и прах Хъдърсфийлд с 5:0 в мач от 36-ия кръг на английския елит и след този двубой оглави отново класирането с актив от 91 точки, макар че има и мач повече от Манчестър Сити.

Това бе 10-и пореден успех за отбора на Юрген Клоп във всички турнири, както и осма поредна загуба за гостуващия отбор, който вече изпадна от елита на Англия предварително и в крайна сметка от следващия сезон ще се състезава в Чемпиъншип.

Кейта откри още в 43-ата секунда на мача, а в 23-ата Мане удвои аванса на "червените" и уби каквато и да е интрига в този двубой. Класическият резултат оформи Салах, който се разписа в продължението на първото полувреме.

В 66-ата минута Мане вкара втория си гол в мача, а в 83-ата минута и Салах го стори. 


Срещата започна по фантастичен начин за домакините и още в 43-ата секунда Кейта около точката на дузпата с удар по земя матира противниковия страж, след като преди това футболист на гостите подаде без да иска за Салах, който пък намери своя съотборник на добра позиция.

В 17-ата минута домакините бяха близо до втори гол, но ударът с глава на Ван Дайк след изпълнение на корнер премина над напречната греда.

Все пак обаче натискът на домакините си каза думата и в 23-ата минута Мане удвои. Робъртсън цетрира прекрасно в наказателното поле и сенегалецът засече топката с глава от няколко метра, за да я прати в противниковата мрежа.

Последваха малко по-спокойни минути, а в 43-ата минута Хендерсън направи зашеметяващ пропуск и някак си от перфектна позиция прати топката над вратата.

Все пак обаче в самия край на полувремето Салах направи преднината на домакините класическа. Той прехвърли излезлия да го пресрещне вратар по много елегантен начин и вкара кълбото в противниковата врата.

Второто полувреме започна силно за домакините и в 49-ата минута Мане не успя да намери вратата и прати топката над нея, а пет минути след това попадение на домакините и в частност на Стъридж не бе зачетено.

В 66-ата минута Мане с глава от близка дистанция матира противниковия вратар и вкара второто си попадение в срещата.

Десетина минути след това Мане можеше да оформи своя хеттрик, но в крайна сметка 

В 83-ата минута Хендерсън намери непокрития Салах, който нямаше друг избор освен да вкара лесната топка във вратата, а до края на мача нямаше повече голове.

ЛИВЪРПУЛ - ХЪДЪРСФИЙЛД 5:0
1:0 Кейта 1
2:0 Мане 23
3:0 Салах 45+1
4:0 Мане 66
5:0 Салах 83

Ливърпул: Алисон, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън, Александър-Арнолд, Кейта, Вайналдум, (74 - Шакири) Хендерсън, Мане, Салах, Стъридж

Хъдърсфийлд: Льосъл, Конголо, Шнидлер, Смит, Дурм, Станкович, Хог, Бакуна, Грант, Мбенза, Мюние (65 - Льове)