Юрген Клоп прие спокойно загубата на титлата и заяви, че това е само началото за нещо хубаво за Ливърпул. 

Червените завършиха с 97 точки, но останаха втори на точка от Манчестър Сити, въпреки че направиха клубен рекорд по точки. 

„Хората могат да говорят, че е можело да направим това или онова, но аз не смятам така. На моменти Сити имаше късмет, понякога ние. Трябваше да останем в борбата и да вярваме в себе си, което и направихме. С такъп опонент е трудно. Сити не успя да се откъсне от нас, нито пък ние от тях. Да сме втори не е това, което очаквах, но се надявам, че това е само първата крачка за този отбор. Имаме 3 седмици до финала в Шампионската лига, в който трябва да се хвърлим здраво” заяви Клоп. 

„Ние сме почти същия отбор от миналия сезон до голяма степен и в крайна степка намалихме изоставането си от 25 точки. Момчетата са страхотни и ще продължат да се развиват. Хората се насладиха на приключението, защото играхме добре. Подобрихме се и мога да кажа, че този тим е наистина страхотен” добави той. 

„Поздравления за Манчестър Сити и техния сезон. За 2 години спечелиха 198 точки, което не е лошо! Уважение и поздравления за тях. Насладих се на сезона, като изключим развръзката. Този отбор не е свършил и със сигурност ние ще се върнем. Ясно е, че Сити трудно ще бъде надвит с тяхната финансова мощ и качество. Ние обаче направихме страхотни стъпки напред” каза още той.