Победната серия на Ливърпул във Висшата лига достигна 17 мача, след като Червените надвиха Лестър с 2:1 на „Анфийлд“ след страхотна драма в края! Така те са 8 от 8 от началото на сезона. 

Лисиците на практика се самоубиха, след като бяха на секунди от това да вземат точка, но огромна грешка в защитата им донесе дузпа за домакините, която Джеймс Милнър вкара. 

Така мърсисайдци си гарантираха, че авансът им пред Манчестър Сити ще остане непроменен след утрешния мач на Гражданите, които приемат Уулвърхемптън. Садио Мане бе героят с гол и спечелена дузпа, а тимът му има 24 точки, докато Лестър остана с 14 и може много да съжалява. 

За домакините отново Адриан бе на вратата, а Алисон не бе в групата, въпреки очакванията, че може да се върне. Ловрен замени Матип в защита, а Джеймс Милнър се появи в средата на терена за сметка на Джордън Хендерсън. 

Началото бе равностойно, а първият удар бе на Салах в 4-ата минута, но египтянинът прати топката в тялото на Шмайхел. Лисиците обаче стояха много добре и ограничаваха атаката на противника. 

Включването на Милнър пък се оказа отличен ход на Юрген Клоп, защото ветеранът бе страшно активен и в 13-ата минута стреля над вратата от въздуха. Последваха обаче минути без сериозни ситуации, като гостите действаха много солидно и спокойно, но без да имат опасни положения. 

В 33-ата минута Милнър не успя да засече точно центрира от фланга, но и топката бе доста трудна. Последва съмнение за червен картон на Александър-Арнолд и разглеждане на ситуацията с ВАР заради влизане срещу Тилеманс, но му се размина. 

Така се стигна до 40-ата минута, когато домакините вкараха. Милнър получи в средата на терена и даде страхотен извеждащ пас към Садио Мане, който реализира с остър удар в далечния ъгъл. Това бе неговият 50-и гол във Висшата лига в неговия мач №100 в шампионата. 

До почивката Мане пропусна да вкара отново, след като стреля сравнително слабо и Шмайхел улови, а след това и Милнър прати топката над целта, но все пак Червените имаха преднина. 

Второто полувреме започна със страхотно спасяване на Шмайхел срещу Салах, който стреля отблизо след пас на Александър-Арнолд. Лестър продължаваше да има проблеми по отношение на креативността и затова ударите липсваха. В 56-ата минута Мане стреля встрани след  комбинация със Салах. 

В 66-ата минута Варди бе изведен отлично в наказателното поле, но реши да преодолява Адриан, който го спря. Това бе отличен шанс за гостите. Секунди след това Андрю Робъртсън прати топката в тялото на Шмайхел и не успя да вкара втори гол. 

Темпото се вдигна, а гостите станаха по-опасни и Денис Прат стреля на сантиметри встрани в 73-ата минута. Лисиците задържаха повече топката в тези минути и в 80-ата минута изравниха за ужас на феновете на домакините. 

Влезлият от пейката Айосе Перес получи пред вратата и изведе Джеймс Мадисън, който стреля близо до Адриан, който обаче не успя да избие, макар и да докосна топката и тя се оказа в мрежата за 1:1! 

Ливърпул опита да реагира и Ван Дайк стреля над вратата след корнер от добра позиция. Времето изтичаше, а драмата настъпи в 93-ата минута. 

Олбрайтън отне една топка, но вместо да я остави на вратаря Шмайхел, я бутна встрани и я остави на Садио Мане. След това посегна за нея, но намери глезена на Мане, който не пропусна да падне. Реферът посочи бялата точка, а след консултация с ВАР потвърди решението си. Милнър бе безпощаден и донесе невероятно ценния успех. 

Веднага след последния съдийски сигнар се стигна почти до сбиване между футболистите, които бяха разтървани. Салах обаче напусна с проблем в глезена малко преди края. 

Ливърпул – Лестър 2:1
 
1:0 Мане 40
1:1 Мадисън 80
2:1 Милнър 95 дузпа
 
Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум (78 Хендерсън), Фабиньо, Милнър, Мане, Салах (92 Лалана), Фирмино (78 Ориги)
Лестър: Шмайхел, Рикардо Перейра, Еванс, Союнчу, Чилуел, Ндиди, Барнс (46 Олбрайтън), Прат (73 Перес), Тилеманс, Мадисън (86 Чаудри), Варди