Още по темата

 

Във футбола не бива да се предаваш до последния съдийски сигнал, заяви героят за Ливърпул от събота следобед Садио Мане.

Нападателят на "червените" първо изведе отбора си напред в резултата през първото полувреме срещу Лестър, а секунди преди края на срещата изработи и дузпа, която Ливърпул вкара и спечели срещата.

"Честно казано, мачът беше много, много труден. Ние обаче очаквахме това. Играхме в Шампионската лига през седмицата, а след това за първенството през уикенда и ще продължим в същия интензивен график още доста време. Но това е нормално за отборите във Висшата лига и всички трябва да бъдат подготвени.

"В края на краищата, най-важни са трите точки и въобще няма значение колко уморени сме след мача.

"За нас беше много важно да контролираме двубоя, но срещу Лестър това не е никак лесно, защото те са много, много силен отбор и могат да ти създадат много проблеми. Изравниха в края на мача, но във футбола никога не бива да се предаваш. Точно това опитваме да правим ние като отбор. Получихме дузпа и си заслужихме победата", каза той.

Мане откри резултата на Анфилд в 40-та минута, когато прекара хладнокръвно топката покрай Каспер Шмайхел. Той получи топката от Джеймс Милнър, който пък по-късно вкара дузпата за 2:1.

"Асистенцията беше невероятна. Не мислех, че ме е видял, защото по принцип не ми подава точно такива топки. Просто чудесен пас от Милнър, а аз се старая да завършвам всеки с гол. Радвам се, че го направих отново", добави Мане.