Триумфът в Шампионската лига през миналия година е върнал увереността на футболистите на Ливърпул за битката за трофея във вътрешното първенство, твърди халфът Джеймс Милнър. Мърсисайдците надвиха Тотнъм за европейската клубна купа и загубиха титлата само с точка срещу Манчестър Сити.

"И през тази година имаме отбор, който може да го направи. Виждам спокойствие в клуба и отвътре, и отвън, а хората са уверени, че можем да станем шампиони. Надявам се европейската клубна купа да ни даде нужния опит, за да се преборим и за титлата", заяви той за Гардиън.

Ливърпул спечели последната си от 18 титли през 1990-а година, а сега феновете на отбора и самите футболисти очакват нова много оспорвана надпревара със Сити за трофея.

"Сити са много силни и могат да спечелят всеки мач до края на сезона. Разликата в точките е малка, така че ние просто трябва да продължим да печелим и да не мислим за титлата. С толкова много мачове в програмата, винаги може да имаш два поредни слаби, а може да има и контузии. Тази преднина може да изчезне за един миг и точно заради това титлата означава толкова много за всеки един отбор", добави Милнър.

Ливърпул приема Арсенал в мач за купата на Лигата в сряда, а в събота гостува на Астън Вила.