Ливърпул тресна с 5:2 Евертън на "Анфийлд" и направи нова важна крачка към жадуваната вече 30 години шампионска титла.

Шест от голове в мача паднаха през първото полувреме, когато зрителите се насладиха на най-доброто от футболната игра. Две попадения за домакините вкара Ориги (6 и 31), по едно добавиха Шакири (17), Мане (45) и Жоржиньо Вайналдум (90). Точни за гостите бяха Кийн (21) и Ричарлисон (45).

Така Ливърпул запази преднината си от осем точки пред Лестър и от цели 11 пред Ман Сити в битката за шампионската титла. Тимът на Юрген Клоп през този сезон има 14 победи и само едно равенство.

Трябва да се отбележи, че в тази среща за Ливърпул играха част от резервните футболисти, но те изцяло оправдаха гласуваното им доверие.

От друга страна Евертън продължава да затъва и вече е сериозно застрашен за оцеляването си.


Ливърпул започна лудо мача и още в самото начало тотално разнебити "карамелите". "Червените" можеха да вкарат във втората минута, но удар с глава на Мане мина над вратата. Четири минути по-късно Ливърпул вкара.

Тогава Робъртсън намери Мане, който направи феноменално подаване към Дивок Ориги, който без проблеми преодоля Пикфорд за 1:0. Страхотен гол, от който публиката още повече полудя. Това обаче бе само началото.

В 17-ата минута момчетата на Юрген Клоп стигнаха до ново попадение. Александър-Арнолд даде далечен пас към Мане, който направи нова асистенция, този път към Шакири, за 2:0.

Ливърпул бе в стихията си, но в 21-ата минута Евертън намали с първото си по-сериозно положение чрез Майкъл Кийн, след като Ловрен допусна детинска грешка.

Малко по-късно гостите скочиха за дузпа, но ВАР прецени, че такава няма. Тези две ситуации само ядосаха играчите на домакините, които отново взеха инициативата и натиснаха здраво "карамелите".

Така се стигна до 31-ата минута, когато Ловрен намери Ориги и той бе точен за 3:1. Трибинути изпаднаха в еуфория, а футболистите на Клоп се забавляваха на терена.

В 44-ата минута Ливърпул заформи страхотна контра, при която Александър-Арнолд намери Мане и той без проблеми вкара за 4:1. Това лудо първо полувреме завърши и с шести гол, този път във вратата на Ливърпул. Негов автор бе Ричарлисон за 4:2.

Второто полувреме започна с нови атаки за Ливърпул. Момчетата на Клоп изцяло владееха топката и контролираха играта.

В 55-ата минута Ван Дайк се извиси и стреля с глава, но не успя да вкара, като останаха и съмнения за нарушение срещу него. Отговорът на Евертън бе положение пред Ричарлисон, но този път Адриан не му позволи да отбележи.

Постепенно темпото на игра падна, като "червените" спокойно разиграваха и не даваха почти никакви възможности на "карамелите".

След час Александър-Арнолд можеше да бъде изгонен с втори жълт картон, но такъв му бе спестен и съдиите леко подбутнаха домакините.

До края Ливърпул контролираше играта и вкара нов гол дело на Жоржиньо Вайналдум в 90-ата минута. Така "червените" заслужено си взеха поредната победа към шампионската титла.

Ливърпул - Евертън 5:2

Голмайстори: 

1:0 Ориги (6)

2:0 Шакири (17)

2:1 Кийн (21)

3:1 Ориги (31)

4:1 Мане (45)

4:2 Ричарлисон (45)

5:2 Жоржиньо Вайналдум (90)

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън, Вайндалдум, Милнър, Лалана, Мане, Ориги, Шакири 

Евертън: Пикфорд, Дин, Сидибе, Холгейт, Кийн, Мина, Дайвис, Сигурдсон, Иуоби, Ричарлисон, Калвърт-Люин