Ливърпул е все по-близо до спечелването на титлата във Висшата лига, след като удари с 4:0 при визитата си на "Кинг Пауър Стейдиъм" втория в класирането Лестър.

Това стана в среща от "Боксинг Дей", 19-и кръг, а момчетата на Юрген Клоп показаха наистина доста брилянтен футбол.

След този мач "мърсисайдци" са лидери в класирането с актив от 52 точки и са на цели 13 пункта пред "лисиците", които са втори, а на всичкото отгоре имат и мач по-малко от тях.

Първото попадение бе дело на Фирмино, който се разписа в 31-ата минута и така даде аванс на тима си.

В 71-ата минута Милнър удвои от дузпа, а четири минути след това Фирмино с второто си попадение в мача направи резултата класически.В 78-ата минута и Александър-Арнолд се разписa.

Това бе и пети успех в последните шест преки мача между двата тима за Ливърпул.


Срещата започна добре за тима на Клоп и Ливърпул можеше да се разпише още в първите секунди, но Мане от близка дистанция не успя да насочи топката във вратата.

В 5-ата минута Евънс направи груба грешка и това можеше да доведе до попадение за гостите, но ударът на Салах бе неточен.

Малко след това Лестър имаше добър момент и отборът се бе изнесъл в предни позиции, но при една загубена топка се стигна до фантастичен пас на Кейта към Салах, който излезе сам срещу вратаря. Египтянинът заобиколи Шмайхел, но ъгълът бе прекалено малък за стрелба и не сполучи да вкара топката в мрежата.

Пропуските за гостите продължиха с пълна сила и Хендерсън също пропиля добър шанс, като ударът му мина покрай гредата.

Все пак Ливърпул откри в 31-ата минута чрез Фирмино. След корнер топката бе избита от защитата на домакините, но успя да достигне до Александър-Арнолд, който центрира за бразилския си съотборник и той с глава не сгреши.

Малко след това Мане пропусна да удвои, но от добра позиция в наказателното поле прати топката право в ръцете на вратаря.

Второто полувреме започна отново с високо темпо, а десет минути след подновяването на играта Фирмино бе на косъм да удвои, след като отклони хубаво центриране на Робъртсън към далечния ъгъл, но топката премина малко встрани вратата.

След 60-ата минута домакините имаха добри моменти и създадоха няколко добри атаки, в три минути след това удар на Прает излезе в аут. 

В 70-ата минута Союнджу игра с ръка в наказателното си поле и реферът бе безкомпромисен, като отсъди дузпа за гостите. Милнър застана зад топката и удвои.

Пет минути след това Фирмино бе намерен пред границата на наказателното поле от Александър-Арнолд и прати топката в мрежата за класическия аванс.

Голеадата не спря и в 78-ата минута и Александър-Арнолд се разписа за 0:4 след прекрасен удар около границата на наказателното поле.

До самия край нямаше повече голове.

ЛЕСТЪР - ЛИВЪРПУЛ 0:4
0:1 Фирмино 31
0:2 Милнър 71 дузпа
0:3 Фирмино 75
0:4 Александър-Арнолд 78

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Чилуел, Союнджу, Еванс, Перейра, Ндиди, Прает, Тилеманс, Мадисън, Барнс (58 - Албрайтън), Варди

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Гомес, Александър-Арнолд, Вайналдум, Хендерсън, Кейта (70 - Милнър), Сане, Фирмино, Салах (70 - Ориги)