Централният бранител на Ливърпул Върджил ван Дайк няма да откаже на Барселона или Реал Мадрид, ако получи примамлива оферта от Испания. На това мнение е бившият футболист на Манчестър Юнайтед и мърсисайдци Пол Инс.

"Това, което прави Ливърпул е страхотно, но страхотните отбори печелят трофеи сезон след сезон. Сега те имат шанса да го сторят, но нека минат няколко години, за да видим дали този Ливърпул е велик", сподели Инс пред Liverpool Echo.

"За Ливърпул е важно да запази най-добрите си играчи, защото идва Барселона и ти отмъква Филипе Коутиньо. Дали някой ще дойде и за ван Дайк? Трудно е да кажеш "не" на Барселона и Реал Мадрид."

"Това е да си жертва на собствения си успех. Играеш силно за Ливърпул и биеш аларма за други големи клубове като Барселона и Реал. Вижте какво стана преди години с Кристиано Роналдо. Той беше спечелил Висшата лига, Шампионската лига, Златната топка... Но той отиде в Реал."

"Това е проблем, с който Юрген Клоп ще трябва да се справи. Той ще трябва да потърси решение", добави Инс.

Както е известно, в началото на този месец ван Дайк беше свързван с италианския хегемон Ювентус, но не е ясно колко сериозни са намеренията на "бианконерите".