Ливърпул постигна очаквана, но много трудна победа над Уест Хям с 3:2 в 27-ия кръг на Висшата лига и отново води с 22 точки. 

Червените изравниха рекорда на Манчестър Сити от 18 поредни успеха, но трябваше да правят обрат, след като в началото на второто полувреме се оказаха с изоставане от 1:2. 

Огромен гаф на вратаря на гостите Лукаш Фабиански обаче, помогна на хората на Юрген Клоп да се върнат в мача и да стигнат до триумфа, като вече имат 79 точки. Чуковете остават с 24 в опасната зона, но могат да вземат доста позитиви от това представяне. 


Домакините очаквано започнаха с атаките от самото начало и Робъртсън стреля неточно след пас на Салах преди Фабиански за малко да направи огромен гаф, когато опитвайки изчистване прати топката в тялото на Садио Мане, но след това тя излезе в аут. 

В 9-ата муната обаче Ливърпул вкара. Александър-Арнолд успя да запази топката вдясно, след което направи поредно отлично центриране и Вайналдум  се измъкна от пазача си, за да отбележи с глава. 

Неочаквано обаче, гостите изравниха, при това много бързо. След  корнер Робърт Снодграс достави отлична топка, от която се възползва Иса Диоп, който отклони с глава в близкия ъгъл, а Алисон не успя да претоврати гола и резултатът стана 1:1. Този път без суха мрежа за Червените!

Последва натиск на мърсисайдци и Салах се измъкна и стреля, но Фабиански изби покрай вратата. Притежанието бе изцяло за Ливърпул, но лондончани се справяха добре в защита.  

Натискът продължаваше и Александър-Арнолд стреля малко покрай вратата, преди в 40-ата минута Ван Дайк да прати топката в напречната греда с глава след ъглов удар. В крайна сметка обаче, паузата дойде при 1:1, което бе отличен резултат за Чуковете.  

След нея нещата за лондончани станаха още по-добри, а за Ливърпул се получи истински шок! Нгакиа проби отдясно, а след центриране на Райс резервата Пабло Форналс прати топката в мрежата. 

До края обаче имаше време и Ливърпул натисна сериозно, но се нуждаеше от гаф на Фабиански, за да изравни. Салах стреля, но топката бе насочена право във вратаря, който обаче някак си я пропусна да мине през ръцете и краката му. Истински подарък за 2:2!

Естествено това вдъхнови домакините и в същото време паниката започна да се настанява в лагера на Уест Хям. Удар на Ван Дайк бе избит в корнер, след което Фабиански се реваншира и спря Салах. Гостите обаче отговориха с шут на Алер, право в тялото на Алисон. 

Усещаше се обаче, че гостите трудно ще издържат и в крайна сметка Ливърпул стигна до пълен обрат. Александър-Арнолд се оказа замесен в ситуацията за пореден път, прехвърли Фабиански, който бе с лоша преценка при излизането си встрани и Садио Мане стреля в празната врата за 3:2!
 
Сенегалецът реализира отново малко след това, но попадението правилно бе отменено поради засада. До края обаче домакините не бяха спокойни, защото новото попълнение Боуен излезе сам срещу вратаря, който го спря, след което в добавеното време удар на Нобъл бе блокиран. В крайна сметка обаче, победата остана на „Анфийлд”. 
 
Ливърпул – Уест Хям 3:2
 
1:0 Вайналдум 9
1:1 Диоп 12
1:2 Форналс 54
2:2 Салах 68
3:2 Мане 81
 
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Фабиньо, Кейта (57 Окслейд-Чембърлейн), Вайналдум, Мане (91 Матип), Салах, Фирмино
Уест Хям: Фабиански, Нгакиа, Диоп, Огбона, Кресуел, Райс, Нобъл, Сучек (47 Форналс), Снодграс (83 Боуен), Андерсон (65 Алер), Антонио