Ливърпул отчете печалба от 42 милиона паунда преди данъци за финансовата година, завършваща на 31 май 2019 година, съобщиха от клуба. „Червените" публикуваха финансовите си резултат за изминалия 12-месечен период се похвалиха с "продължаващ растеж във всички сфери на клуба".

Приходите на Ливърпул за въпросния период са се увеличили със 78 милиона до 553 млн. паунда, като постъпленията от медийна права са скочили с 41 млн. до 261 млн паунда. С 3.5 млн. до 84 млн. са се покачили и постъпленията от продадени билети. През въпросната година Ливърпул е изхарчил и рекордна в историята си сума за привличането на нови футболисти - 223 млн. паунда за Алисон, Фабиньо, Наби Кейта и Джердан Шакири.

"Продължаващото укрепване на финансовите ни основи ни позволява да правим сериозни инвестиции, както в привличането на играчи, така и в инфраструктурата", коментира изпълнителният директор на клуба Анди Хюз.

Сред инвестициите, направени от Ливърпул в този период, са 50 милиона паунда за нова тренировъчна база, която ще отвори врати през юли, както и плановете на тима да увеличи капацитета на "Анфийлд" до 61 хиляди зрители за началото на сезон 2022/23.