Уотфорд шокира Ливърпул и го срази с 3:0 на своя стадион в мач от 28-ия кръг на Висшата лига, спирайки няколко забележителни поредици на Червените. 

Стършелите напълно заслужаваха да спечелят, след като надиграха опонента си почти през цялото време, а Исмаила Сар се превърна в герой с два гола и асистенция, всичките през второто полувреме. 

Така Уотфорд спря серията на съперника от 18 поредни победи в първенството и от 44 двубоя без загуба във Висшата лига. Хората на Найджъл Пиърсън спряха своята поредица от 5 поредни двубоя без успех и взеха важни 3 точки в битката за спасение, като имат 27. 

Ливърпул остава със 79, като това бе вторият мач през кампанията, в който тим не успява да спечели. Утре разликата до Ман Сити може да падне до 19 точки, а тимът на Юрген Клоп вече не може да спечели титлата през март. 

Домакините започнаха добре и Деулофеу стлеля от дистанция в 4-ата минута, но неточно. В същото време Ливърпул действаше прекалено спокойно и затова не успя да създаде нищо опасно, въпреки няколко корнера и центрирания.

Последва контра за Стършелите в 10-ата минута и опасен шут на Деулофеу, но малко над целта. След това Уил Хюз почти отне от Вайналдум, но халфът успя да възстанови позицията си. Последва важно блокиране от Ван Дайк, а Червените определено не изглеждаха добре. 

В 19-ата минута Мохамед Салах получи шанс от малък ъгъл, но прати топката встрани. Домакините продължаваха да играят добре и в 25-ата минута поискаха дузпа, но ръцете на Ловрен бяха плътно до тялото при центрирането на Деулофеу. 

Именно испанецът обаче, пострада сериозно в 32-ата минута при едно съприкосновение с Ван Дайк и сякаш обърна коляното си. Той напусна на носилка с потенциално сериозна травма и бе заменен от Перейра. 

Дълбоко в добавеното време на първата част Уотфорд имаше отлична възможност. Алисон изпусна една топка в краката на Трой Дийни, но след това се изправи и спря удара на нападателя, който при втория си опит бе неточен, притиснат от Ван Дайк. Ливърпул завърши с един неточен удар до почивката. 

Второто полувреме започна с хубаво извеждащо подаване на Перейра към Исайла Сар, който стреля под гредата, но Алисон направи сигурно спасяване и изби над гредата. 

В 53-ата минута мърсисайдци все пак стигнаха до ситуация, когато Андрю Робъртсън бе изведен добре отляво и стреля в близкия ъгъл, но Бен Фостър спаси. И секунди по-късно Уотфорд поведе. 

След тъч топката тупна и прескочи Дийни в наказателното поле, а зад гърба му Дукуре овладя, стигна до аутлинията и върна пред вратата, където Исмаила Сар засече отблизо и вкара за 1:0. 

6 минути по-късно неприятностите за Ливърпул станаха вече наистина сериозни. Хюз запази добре топката, след което Дийни изведе Сар на чиста позиция, а той майсторски прехвърли излезлия напред Алисон, за да направи 2:0. 

В 66-ата минута интригата можеше да се върне, но Адам Лалана нямаше късмет и прати топката в страничната греда с удар извън наказателното поле. След това всичко за Ливърпул свърши. 

Александър-Арнолд върна лошо топката към вратаря от крилото, Сар пресече и подаде отлично на Трой Дийни, който не пропусна да вкара. 

Ливърпул опита да натисне и да стигне поне до гол в оставащите минути, но така и не успя да го направи, докато Сар бе близо до своя хеттрик, но стреля малко встрани. Така или иначе обаче, той и отборът му направиха страхотен мач, след който се поздравиха със заслужена победа.  

Уотфорд – Ливърпул 3:0

1:0 Сар 54
2:0 Сар 54
3:0 Дийни 72

Уотфорд: Фостър, Фемениа, Кабаселе, Каткарт, Масина, Хюз, Капу, Дукуре (89 Чалоба), Сар (82 Пусето), Деулофеу (37 Перейра), Дийни
Ливърпул: Алисон, Алаксандър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум (61 Лалана), Окслейд-Чембърлейн (65 Ориги), Салах, Фирмино (79 Минамино), Мане