Легендата на Ливърпул Джон Барнс е на мнение, че мърсисайдци не трябва да получават титлата, докато не станат ясни отборите, които ще изпаднат от Висшата лига, както и тези, които ще спечелят промоция за елита.

Ливърпул води с космическите 25 точки  на първенеца Манчестър Сити и в оставащите девет мача се нуждае максимум от две победи, за да подпечата първата си титла от 1990 година насам.

Мечтата на "червените" дълго време беше под заплаха да не се осъществи заради "замразяването" на сезона, дошло заради пандемията с коронавируса. Поне засега планът е Висшата лига да бъде рестартирана през юни, следвайки примера на германската Бундеслига.

"Ливърпул не трябва да получава титлата, докато не станат ясни изпадащите и класиралите се за елита отбори", отсече пред Emma Barnett Show Барнс, който има 106 гола в 403 мача за мърсисайдци от 1987 до 1997 година.

"Очевидно говорим за много пари, но това означава да се играят мачове. Говорим за това кога футболистите ще могат да тренират безопасно. Няма значение колко време ще отнеме това, трябва да се изчака, преди да се подновят мачовете."

"Футболът не е като Коледа, която е на 25 декември или като Нова година, която е на 1 януари. Сезонът във футбола не трябва задължително да бъде от май до август. Във време като сегашното трябва да могат да се правят промени. Това не е саможертва, а просто промяна в графика. Това трябва да направим", допълни Барнс.