Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо нарече днешната първа зимна контрола за тима си учебна игра. Шампионите спечелиха с 2:0 срещу 5-ия в румънското първенство Ботошани, като вкараха голове в началото и в края на срещата.

"Нашите цели са първенството и мача с Милан, а не резултатите в контролите. Дори в деня на контролните мачове, пак тренираме. Имаме все още проблеми с физическата подготовка, на играчите са им тежки краката. Но трябва да се изчистят тези неща.

"В първите няколко контролни мача ще пускаме в игра два състава от по 11 човека, после ще избистряме вече състава. Даже и днес, за да бъдат равностойни двете 11-орки, разбърках състава и вкарах различни футболисти като статут в тях. Правим си изводи за играта ни, разбира се, но е твърди рано, играчите са уморени, тежки са дните. Но за мене резултата не е важен. Видяхте колко юноши играха днес, направих и смесени състави, а и малките да почувстват как е между батковците.

Кешерю и Натанаел са наказани за първите мачове за сезона- срещу Милан и в първенството съответно, което задължава Димитров да търси отсега варианти за техни заместници. Има варианти Лудогорец да се сдобие с нови попълнения.

"Има си селекционен състав- хора, които отговарят за това. Очакваме скоро да има нещо ново в състава, вероятно нападател. Да, има на някои постове дисбаланс и търсим хора за тези постове. Но смятам и го казах, че и с този състав имаме качество да се преборим за целите си.

По въпроса с бъдещето на румънския нападател Клаудиу Кешерю, Димитров заяви: "Ние сме му предложили договор, значи искаме да остане, разчитаме на него. Но вече решението е негово.

Следващата проверка на лудогорци през уикенда е срещу украинския гранд Шахтьор (Донецк). "На етапа от подготовката, и те няма да са в оптимално състояние. Но за нас е чест да играем срещу тях. Знам, че скоро ще дойде и нашият момент, за да работим основно в тактически план. Надявам се да ни стигне времето за това.