Мечтаният европейски подвиг за Лудогорец на митичния "Сан Сиро" за жалост не се случи.

Българският шампион падна с 0:1 при гостуването си на Милан в мача реванш от 1/16-финалите на Лига Европа и отпадна от турнира, след като преди седмица загуби с категоричното 0:3 в Разград.

Все пак разградчни напускат надпреварата с високо вдигнати глави, след като имаха силни моменти в Милано, но класата и в този мач си каза думата.

Милан бе с повечето си резерви, като Дженаро Гатузо бе направил цели 7 промени при титулярите си в сравнение с първата среща, но "росонерите" отново без проблеми стигнаха до победата.

Така Лудогорец не успя да изравни постижението си от сезон 2013/14, в който достигна до осминафиналната фаза, където бе спрян от Валенсия (0:3, 0:1). Сега поне остава удовлетворението от достойно представяне на тима в групите на Лига Европа миналата есен.


Лудогорец започна надъхано мача и създаде първата голова възможност още във втората минута, когато удар на Марселиньо от дъгата на наказателното поле мина над вратата.

Постепенно футболистите на Милан взеха инициативата и изцяло доминираха до края на полувремето. В 7-ата минута Анде Силва пое технично топката и изстреля страховита тупалка от границата на пеналта, но Броун показа класа и спаси.

"Росонерите" спечелиха средата на терена и логично вкараха. В 21-ата минута Сисиньо направи уникална грешка, като подари топката на Кутроне, който напредна по лявото крило и центрира към Борини, който отблизо опъна мрежата за 1:0.

Това попадение даде още по-голямо спокойствие на домакините, докато играчите на Лудогорец грешаха всеки трети пас и трудно стигаха до чисто голово положение. В 26-ата минута Сисиньо се опита да стреля отдалеч, но твърде неточно.

След половин час игра Вандерсон се освободи пред границата на пеналта, но стреля твърде слабо право в ръцете на Донарума. Минута преди почивката Милан изпусна уникален шанс.

Тогава Броун сгреши нелепо, като не достигна до топката, тя попадна в Кутроне, който я върна пред вратата, но там Георг Терзиев изчисти от голлинията.

Второто полувреме започна с ново положение за Милан, като последователно Борини и Кутроне не успяха да вкарат. Постепенно Лудогорец живна и в 56-ата минута създаде уникален шанс, но Шверчок не успя да преодолее Донарума.

Играта обаче отново се пренесе в средата на терена, където двата отбора залагаха на многоходови разигравания. След час игра разградчани отново имаха шанс.

Натанаел се пусна по лявото крило, навлезе в наказателното поле на Милан, но стреля твърде неточно от чиста голова позиция в аут.

Последва голяма скука на "Сан Сиро", като действията спокойно се развиваха основно в средата на терена. До края не се случи нищо интересно и така Милан си взе нова лесна победа и изхвърли Лудогорец от Европа.

МИЛАН - ЛУДОГОРЕЦ 1:0

Голмайстор: Борини (21)

Милан: А. Донарума; Абате, Сапата, Романьоли, Родригес; Кесие, Локатели, Монтоливо; Борини, Силва, Кутроне.

Лудогорец: Броун; Натанаел, Моци, Терзиев, Сисиньо; Анисе, Горалски; Вандерсон, Марселиньо, Мисиджан; Шверчок.