Лудогорец и Левски завършиха наравно 2:2 в двубой от 34-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Лудогорец Арена".

Двата отбра спретнаха атрактивно дерби в Разград, като домакините на два пъти повеждаха в резултата чрез Клаудиу Кешерю и автогол на Аймен Белаид. "Сините" обаче стигнаха до равенството с попадения на Роман Прохазка и Жерсон Кабрал.

След тази среща тимът от Подуяне се откъсна на 3 точки от преследвача си за третото място Берое, който вчера загуби гостуването си на Ботев Пловдив с 1:2. Веднага след срещата, с пищна церемония Лудогорец бе награден със 7-ата си поредна шампионска титла.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=23b5ed728b" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна по прекрасен начин за домакините и те поведоха в резултата още в 4-ата минута. Натанаел навлезе в наказателното поле. Преодоля Ивайло Найденов, но след това бе съборен непозволено от Давид Яблонски и съдията Георги Кабаков да посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Клаудиу Кешерю, който хладнокръвно прати Божидар Митрев в обратния ъгъл.

В 10-ата минута Левски се опита да отвърне на удара. Станислав Костов остана сам срещу Игор Пластун, но предпочете да комбинира с Габриел Обертан. Французинът се забави с изстрела си и в крайна сметка провали тази изгодна ситуация.

В 17-ата минута Габриел Обертан напредна опасно и шутира по земя от границата на наказателното поле. Пластун обаче протегна крак и топката излезе в ъглов удар.

В 24-ата минута Кешерю прати топката във вратата след поредна нелепа грешка на Божидар Митрев. Попадението обаче бе отменено, тъй като румънецът е направил нарушение в атака. Решениет на рефера Кабаков бе спорно и той среща сериозни освирквания от трибуните на "Лудогорец Арена".

В следващите минути домакините поеха инициативата, раздавайки си къси пасове в средата на терена и на няколко пъти застрашиха вратата на "сините", които се бяха затворили в своята половина и чакаха своя момент.

В 39-ата минута Горалски се пребори за топка в центъра, след което много елегантно подаде към Мисиджан, отправил се застрашително към "синята" врата. Последва негов пас за Вандерсон, но в решителния миг на шпагат легна Аймен Белаид, който спаси своя тим. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част гостите се опитаха да вдигнат темпото. В 48-ата минута Жерсон Кабрал проби опасно и отправи силен изстрел. Топката обаче не намери очертанията на вратата.

В 55-ата минута страхотен пас на Марселиньо намери нахлулия в наказателното поле Мисиджан. Футболистът стреля мигновено, но топката профуча покрай вратата на Митрев.

В 63-ата минута вратарят Хорхе Броун бе на път да сбърка фатално, след като не успя да изчисти надалеч върната към него топка. Роман Прохазка опита да се възползва от случилото се с мощен удар, но кълбо така и не порази вратата.

Последваха силни минути за гостите, които се настаниха трайно в половината на Лудогорец, но така и не успяваха да поразят противниковата врата.

В 73-ата минута страхотна комбинация между Ривалдиньо, Обертан и Прохазка завърши с гол на последния. Халфът прати топката във вратата след завършващ пас на бившия футболист на Манчестър Юнайтед, който при подаването си се контузи и бе принудително заменен от Паулиньо. 

В 84-ата минута Аймен Белаид направи това, което се опита да направи в началото на мача, отбелязвайки си нелеп автогол. Защитникът се опита да изчисти центриране отляво и с глава прати атрактивно топката зад голлинията.

В 88-ата минута Жерсон Кабрал оформи крайния резултат. Футболистът опъна мрежата на Броун след прекрасен пробив и подаване отдясно на резервата Паулиньо.

Лудогорец - Левски 2:2

Голмайстори: Клаудиу Кешерю (5), Роман Прохазка (73), Аймен Белаид (84, а.г.), Жерсон Кабрал (88)

Лудогорец: Броун, Саша, Пластун, Моци, Натанаел, Кампаняро, Горалски (Панов 70'), Марселиньо, Мисиджан, Вандерсон (Янков 79'), Кешерю (Шверчок 70')
Треньор: Димитър Димитров

Левски: Митрев, Найденов, Яблонски, Белаид, Горанов, Прохазка, Панайотов, Рошу, Кабрал, Обертан (Паулиньо 76'), Костов (Ривалдиньо 54')
Треньор: Делио Роси

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Горалски, Мисиджан (Лудогорец); Яблонски, Найденов (Левски)