Берое стигна само до 1:1 в Стара Загора срещу осигурилия си седма поредна шампионска титла Лудогорец и остана с минимални надежди за крласиране в Лига Европа.

Възпитаниците на Александър Томаш не се възползваха от загубата на Левски с 2:3 от ЦСК по същото време и останаха на 2 точки от третото място, което заемат "сините" преди последния кръг, в който Берое гостува на "червнените" в София, а Левски пътува за Стара Загора за мач срещу аутсайдера Верея, в който се нуждае от равенство, за да си гарантира бронзовите медали, а с това и бараж за Лига Европа.

Старши треньорът на разградчани Димитър Димитров даде възможност за изява основно на резерви и юноши, но те се представиха добре и създадоха доста проблеми на домакините.

В 27-ата минута 17-годишният Доминик Янков след самостоятелен пробив навлезе в наказателното полае и шутира пред куп от играчи, но Душан Перниш изби с крак. Това беше едно от малкото положения преди почивката.

През втората част Лудогорец започна по-активно. В 62-ата минута Георги Терзиев засече над гредата центриране от корнер, а малко по-късно след лошо изчистване на Георги Динков топката попадна в краката на Янков, който стреля силно от десетина метра, но в напречната греда.

В 65-ата минута гостите поведоха. Денислав Александров беше изведен в ляво в пеналта и с прецизен удар в далечния ъгъл не даде шансове на Перниш.

Две минути по-късно Берое изравни. Борислав Цонев изведе резервата Серджиу Негруц в ляво в наказателното поле, румънецът пусна пас към Камбуров, който отблизо засече в мрежата за 1:1.

До края двата тима не успяха да създадат съществени ситуации и двубоят завърши без победител.

Берое - Лудогорец - 1:1 

Голмайстори: 0:1 Денислав Александров 65, 1:1 Мартин Камбуров 67

Берое - Перниш, Бандаловски, Динков, Виданов, Леони, Райнов, Адамович (85-Гавов), Желев (59-Негруц), Цонев, Бригидо (90+1-Емин Ахмед), Камбуров

Лудогорец - Броун, Панов, Керчев, Терзиев, Форстър, Гуралски, Лукас Саша, Доминик Янков (80-Ерол Дост), Светослав Ковачев (90+2-Цветков), Денислав Александров (70-Климентов), Сверчок

Стара Загора, стадион: "Берое"
Съдия: Валентин Железов
Жълти картони: Борислав Цонев (Берое); Рафаел Форстър, Якуб Сверчок (Лудогорец)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=ba2379e47b" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>