Георги Миланов е сред обсъжданите имена в Лудогорец за лятна селекция, пише "Меридиан мач". През тази година в Разград наблягат на българското, като първо взеха Цветомир Панов от Ботев през февруари, а сега си върнаха Димо Бакалов. Успоредно с това се водят преговори и с Тодор Неделев. 

26-годишният атакуващ халф е свободен агент, след като договорът му с ЦСКА Москва изтече. Той премина в гранда през 2013 г. като бе купен от Литекс. За „армейците" записа 145 мача и 6 гола във всички турнири. Техничарят стана веднъж шампион на Русия, а два пъти спечели Суперкупата на страната. 

Миланов вече има нов мениджър. До момента той бе представляван от Мирчо Димитров, докато сега вече личният му агент е чужденец. Желанието на Миланов е да продължи кариерата си в Западна Европа. Но пък в Лудогорец той ще има възможност да играе в групова фаза на някой от двата евротурнира, а и ще бъде титуляр, нещо което не бе факт в ЦСКА Москва и се отрази на неговото развитие.

Интерес към Георги Миланов е имало и от ЦСКА, но халфът не иска да работи отново с ръководството на „червените". Предполага се, че ако той се разбере с Лудогорец, ще може да стане наследник на голямата звезда Марселиньо, който ще навърши 34 години.