Гръцкият ПАОК планира нова офанзива за нападателя на Лудогорец Клаудиу Кешеру. Клубът от Солун искаше румънския стрелец още през зимата. Тогава обаче играчът предпочете да преподпише с разградчани.

Сръбският сайт mozzart-sport.com, цитиран от "Тема спорт", твърди, че местният защитник Иван Обрадович от Андерлехт и Клаудиу Кешерю от Лудогорец са трансферни цели на ПАОК за това лято. Както е известно, във втория квалификационен кръг за ШЛ черно-белите срещат швейцарския Базел, в нешампионския поток.

Лудогорец пък започва от утре похода си към групите на Шампионската лига. В първия квалификационен кръг орлите срещат първенеца на Северна Ирландия Крусейдърс. Първият мач е в Разград от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт 2.

Очаква се Кешеру да води атаката на зелените. В кариерата си той има 33 мача и 11 гола в евротурнирите. Главният мениджър на Лудогорец Пауло Аутуори възнамерява да заложи на същите 11, които започнаха във финала за Суперкупата със Славия, спечелен с 1:0. Победното попадение бе дело именно на румънския национал.

Както е известно, Аутуори остави извън групата, която бе картотекирана в УЕФА за първия квалификационен кръг, полския халф Якуб Швиерчок и румънския защитник Драгуш Григоре. Първият игра на световното и още не е водил подготовка с орлите, а вторият е контузен още от началото на лагера в Австрия.

Днес в 12:00 часа на обед бразилският специалист ще даде пресконференция за двубоя с Крусейдърс. Брифингът ще се проведе в конферентната зала на трибуна "Моци" на стадион "Лудогорец Арена".