Шампионът Лудогорец стъпи на криво в Стара Загора за равенството 1:1 срещу Берое. Капитанът на домакините Мартин Райнов донесе точката на тима си с фамозен гол в 62-та минута, а малко преди това Марселиньо бе дал аванс за „орлите“.

Заралии играха много добре през първото полувреме, когато Борислав Цонев удари греда, а главният съдия Ивайло Стоянов не посмя да даде дузпа за домакините в 40-та минута за зверска подсечка на Ренан в краката на Меска.

Така Лудогорец събра актив от 4 точки след първите два кръга, но важният за тима мач е в сряда – гостуването на МОЛ Види в квалификациите на Шампионската лига след 0:0 в първия мач. Берое пък постигна второ поредно равенство от 1:1, след като в предишния кръг завърши при същия резултат като гост на Славия.

Берое започна много силно срещата и още във втората минута заслужаваше да поведе в резултата. Заралии изградиха страхотна многоходова атака, при която топката попадна в краката на Борислав Цонев. Полузащитникът навлезе в наказателното поле и стреля много силни по диагонала, но за негово нещастие топката се отби в напречната врата. Малко по-късно халфът отново изскочи на стрелкова позиция, но шутът му по диагонала бе неточен.

Последваха още много интересни ситуации и пред двете врати. В 30-та минута Сисиньо можеше да изравни, но не успя да отправи удар. Малко след това след центриране на Иван Минчев вратарят на Лудогорец Ренан не се намеси добре с избиването. Топката се отклони в тялото на Мартин Райнов, но не влезе във вратата му.

Най-дискусионната ситуация в мача бе в 40-та минута. Рафаел Форстър сбърка с връщането на една топка към Ренан и тя бе пресечена от Меска. Крилото на Берое чукна леко топката покрай Ренан, който го подкоси брутално. Кълбото излезе извън пределите на вратата, а главният рефер на срещата Ивайло Стоянов не посмя да свири дузпа.

До края на първата част Марселиньо и Жоао Пауло имаха шансове да реализиран, но и те не бяха точни пред противниковата врата.

Лудогорец все пак вкара в 57-та минута. Мисиджан получи дълго подаване по дясното крило и пусна топката към набралия скорост Сисиньо. Бразилецът навлезе в наказателното поле и почти от аутлинията подаде към точката на дузпата, където бе Марселиньо. Капитанът на „орлите“ нямаше как да сбърка от подобна позиция и направи 1:0.

Само 5 минути по-късно Берое изравни. След поредица от рикошети на границата на наказателното поле на Лудогорец топката попадна на крака на Мартин Райнов. Капитанът на домакините намери прекрасно кълбото с левия си крак и разстреля Ренан от 25 метра. Малко след това късмета си пробва и Иван Минчев, а резервата на домакините Вандерсон изстиска най-доброто от Ренан при фалцов удар от далечно разстояние.

В 74-та минута Душан Перниш също показа класа, след като отрази опасен удар на Якуб Швиерчок от фаул. Малко след това полякът пробва късмета си с нов далечен удар, но този път топката мина на сантиметри от страничната греда.

Берое – Лудогорец 1:1

0:1 Марселиньо 57‘

1:1 Мартин Райнов 62‘

Берое: Перниш, Бандаловски, Алкан, Хаджиев, Василев, Цветков, Райнов, Цонев, Минчев (75 – Бригидо), Меска (65 – Вандерсон), Камбуров (83 – Ангелов)

Лудогорец: Ренан, Натаниел (68 – Недялков), Форстър, Терзиев, Сисиньо, Кампаняро, Горалски, Мисиджан, Марселиньо (62 – Дяков), Пауло, Швиерчок (76 - Кешеру)