Лудогорец отпадна от квалификациите на Шампионската лига след злощастна загуба 0:1 при гостуването в мача реванш на унгарския първенец МОЛ Види. Единственият гол за домакините вкара Хаджич в края на първото полувреме, който се оказа и победен заради нулевото равенство преди седмица в Разград.

Голяма заслуга за попадението на унгарците имаше изгонването на Върджил Мисиджан минути преди откриването на резултата. Холандецът получи втори жълт картон за симулация след падане в наказателното поле на Види, но от повторенията се видя, че в тази ситуация не заслужаваше да бъде изгонен.

При гола на Хаджич пък разградчани бяха с 9 души на терена, тъй като защитникът Георги Терзиев бе извън игрището за медицинска помощ. След това Лудогорец така и не успя да отговори на удара.

Още преди да губи обаче българският шампион игра слабо и почти не застраши противниковата врата. Първият точен удар дойде след почивката от Марселиньо, а в края разградчани така и не намериха сили за финален щурм. Като прибавим и непростимите пропуски от мача в Разград, далеч по-класният отбор на Лудогорец да остане капо и в двете срещи, е пълен провал


Треньорът на разградчани Пауло Аутуори направи три промени в състава, който не успя да победи унгарците преди седмица в Разград. В центъра на защитата Георги Терзиев смени Рафаел Форстър, в средата Густаво Кампаняро влезе на мястото на Лукас Саша, а на върха на атаката започна Якуб Швиерчок за сметка на Клаудиу Кешеру. Промени, които по никакъв начин не подобриха представянето на отбора.

Първите минута бяха по плана на домакините, добре прибрани в своята половина, без дават пространство за техничарите на Лудогорец. Разградчани няколко пъти направиха добри разигравания пред противниковата врата, но нямаше кой да нанесе завършващия удар. Швиерчок остана доста изолиран от играта на българския шампион и не получи нито една удобна топка, за да обстрелва Ковачик.

След четвърт час унгарците постепенно убиха първоначалния устрем на Лудогорец, настана здрава битка за всяка топка в средата на терена. Домакините на моменти играха на ръба на грубостта и това доста изнерви гостите от Разград.

Реферът от Австрия Шутенгрубер вдигна два-три жълти картона, като един от тях на Мисиджан остана скрит за тв зрителите заради предаването от Фечут. Впоследствие се оказа, че холандецът е получил картона заради мърдане от стената при фаул за Види.

В 38-ата минута Лудогорец направи първия си удар към вратата на съперника. Швиерчок стреля мощно от фаул от около 25 метра и топката профуча опасно на около метър покрай дясната греда на Ковачик.

Краят на полувремето се оказа истински кошмар за разградчани. В 41-ата минута Мисиджан получи втори жълт картон и бе изгонен от съдията Шутенгрубер. Холандецът падна в наказателното поле след сблъсък със защитник на Види, очаквайки дузпа.

Вместо това обаче реферът Шутенгрубер му вдигна втори жълт картон за симулация и го прати под душовете в съблекалнята. От повторенията се видя, че дузпа очивидно нямаше, но и Мисиджан не заслужаваше червен картон.

Последва натиск на Види, като в последната минута от полувремето унгарците бяха 11 срещу 9 от Лудогорец, след като Георги Терзиев получаваше медицинска помощ извън терена. Това доведе до пропукване в отбраната на Лудогорец и унгарците откриха резултата.

След две поредни центрирания в наказателното поле на българския отбор Стопира свали топката за Хаджич, който от няколко метра пред вратата с глава заби топката в мрежата - 1:0.

След почивката Види започна по-добре и след продължителна атака бе много близо до втори гол, но последният удар на Хаджич премина високо над напречната греда. С човек по-малко Лудогорец не се предаде и продължи да търси гол, който при равенство щеше да ги класира отбора напред, но стигаше единствено до удари от дистанция.

Влезлият като резерва за гостите Горалски опита да порази вратата от над 20 метра, но не намери целта. В 59-ата минута и Марселиньо получи топката на дъгата, като стреля технично, но Ковачик спаси.

В 76-ата минута всичко за Лудогорец можеше да приключи, но вратарят Ренан се прояви с блестящо спасяване с една ръка след удар на Хущи от няколко метра. В 83-ата минута разградчани бяха близо до изравняването, но отново се разминаха с гола. Жоао Пауло отправи коварен параболичен удар от фаул по диагонала и топката кацна върху напречната греда.

До края на мача Лудогорец така и не успя да стигне до гола и отпадна безславно още във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Все пак разградчани ще продължат в Лига Европа, където ще играят в третия квалификационен кръг с победителя от двойката Жрински Мостар (Босна) - Валета (Малта).

МОЛ Види - Лудогорец 1:0

1:0 Хаджич 45

МОЛ Види: Ковачик, Винисиус, Фиола, Хаджич (Николов 88), Юхаз, Стопира, Ковач (Паткай 90), Него, Варга, Хущи, М. Шчепович (Ст. Шчепович 75)

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Терзиев, Моци, Натанаел, Дяков, Кампаняро (Горалски 46), Вандерсон (Жоао Пауло 74), Марселиньо, Мисиджан, Швиерчок (Кешеру 67)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=755818bc3a" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>