Лудогорец победи Зрински Мостар с 1:0 в двубой от третия квалификационен кръг на Лига Европа, игран на стадион "Лудогорец Арена".

Футболистите на треньора Пауло Аутуори демонстрираха различно лице от от това, което показваха до момента от началото на сезона. Ценното попадение за разградчани бе дело на Козмин Моци, който се разписа с глава след центриране от корнер още в 16-ата минута.

Така Лудогорец има минимална преднина преди реванша в Босна и Херцеговина, който ще бъде след седмица (16 август).

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=4249cba697" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна вихрено за домакините и те създадоха първата опасност още в 8-ата минута. Лукоки напредна и центрира отдясно към Клаудиу Кешерю, който овладя добре топката и шутира от точката на дузпата. Кълбото обаче мина над напречната греда.

Последваха нови силни минути за "зелените", в които на няколко пъти притесниха защитата на босненци. В 16-ата минута логичното се случи. Козмин Моци откри резултата, след като засече с глава центриране на Вандерсон от корнер.

В 26-ата минута гостите от Мостар бяха близо до изравняване на резултата. Тодорович отправи страховит изстрел извън наказателното поле. Вратарят Ренан обаче внимаваше и изби топката ъглов удар. 

При последвалия корнер кълбото попада в Чиряк, който също изпробва рефлекса на стража на "зелените" с плътен удар от границата на пеналтерията. Ренан обаче бе отново на мястото си.

В края на първото полувреме Лудогорец пропусна да удвои преднината си. Кешерю отново бе намерен пред вратарското поле и от воле стреля, но вратарят на гостите показа рефлекс и изби. Така "зелените" се оттеглиха на почивката с гол преднина.

Гостите започнаха малко по-мотивирано втората част, но добре организираната защита на разградчани на няколко пъти разочарова Кадушич и компания. 

Постепенно домакините поеха контрола на играта в средата на терена и търпеливо чакаха гостите от Босна и Херцеговина да сгрешат. Това се случи в 57-ата минута, когато Кешерю стреля по диагонал, но топката се спря откъм външната част на мрежата.

В 70-ата минута Натанаел напредна добре отляво и намери Марселиньо около точката на дузпата, но ударът на бразилеца рикошира в крака на играч на гостите и излезе в корнер.

В следващите минути темпото на игра бе чувствително намалено, като двата отбора не предприемаха излишни рискове.

В добавеното време на срещата Кешерю отново създаде проблеми на Солдо, но за пореден път не успя да се разпише. Така двубоят завърши без повече голове.

Лудогорец - Зрински 1:0

Голмайстори: Козмин Моци (16)

Лудогорец:  Ренан, Сисиньо, Моци, Форстър, Натанаел, Саша (Кампаняро 78'), Дяков (Горалски 67'), Лукоки, Марселиньо, Вандерсон (Пауло 82'), Кешерю
Треньор: Пауло Аутуори

Зрински: Солдо, Върличак (Перишич 78'), Яковлевич, Кадушич, Чиряк, Лащро, Йович (Станич 85'), Пезер, Тодорович (Билбия 75'), Филипович, Бекрич
Треньор: Анте Мише

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Виталий Мешков
Жълти картони: Сисиньо (Лудогорец); Кадушич (Зрински)