Лудогорец нанесе първата загуба на ЦСКА в първенството този сезон след победа с 1:0 на своя стадион в Разград. След четири поредни победи “червените” не изиграха никак добър мач, а грешка на вратаря им Витаутас Черниаускас в 21-та минута бе достатъчна за Вандерсон да отбележи победното попадение. 

Домакините имаха още няколко много добри ситуации за гол, докато “червените” удариха греда в края на срещата чрез Тиаго, а имаха и претенции за две неотсъдени дузпи.

Така след 5 изиграни кръга Левски вече е на върха в класирането с 13 точки, с 1 повече от ЦСКА. Лудогорец пък се върна в тройката и вече има 10 пункта. 

Двубоят започна с много груб фаул на Дяков в центъра на терена, но главният съдия Николай Йорданов предпочете да не дава жълт картон за капитана на Лудогорец. За сметка на това минути по-късно при първото си нарушение Кристиан Малинов бе предупреден официално. 

“Червените” като цяло изглеждаха респектирани в началото на срещата и в 12-та минута Марселиньо можеше да вкара, но стреля в ръцете на Черниаускас от свободен удар. Малко след това Мисиджан стреля от воле извън наказателното поле, но от тялото на Мауридес топката излезе в корнер. 

ЦСКА отговори с прекрасна възможност да смълчи трибуните. В 18-та минута Тиаго центрира от ъглов удар, а Перейра стреля с глава. Броун увисна и само изгледа как топката облиза страничната му греда. Малко след това Лудогорец поведе. 

В 21-та минута Натаниел се пребори за една топка в централната зона и изведе Вандерсон сам срещу Черниаускас. Стражът на ЦСКА успя да се справи със ситуацията, но после тръгна да пресира Вандерсон извън наказателното поле. Бразилецът стигна първи до топката и технично прехвърли стража на “червените”. 

Хората на Нестор Ел Маестро опитаха да променят подхода си и отговориха с опасен шут на Тиаго по диагонала. Николай Йорданов пък подмина с лекота спорна ситуация в наказателното поле на Лудогорец, когато Козмин Моци събори с ръцете си Мауридес. 

През втората част Лудогорец предпочиташе да се отбранява и с бързи контраатаки да вкара втори гол. При една подобна атака в 50-та минута Мисиджан излезе сам срещу Черниаускас, но стреля много прибързано и слабо в ръцете му. Малко след това и Вандерсн се стрелна сам срещу латвиеца, но бе блокиран добре от защитниците на гостите. 

При поредната контраатака след час игра пък Натаниел действа егоистично и стреля с по-слабия си десен крак по диагонала, но много встрани. 

В 64-та минута и Кешеру имаше своя шанс, но след удар отблизо позволи на Черниаускас да отрази. “Червените” наглед владееха инициативата, но така и не стигаха до сериозни опасности пред вратата на “орлите”. В 77-та минута Тиаго удари гредата след фалцов удар от свободен удар, а малко след това резервата Евандро не успя да се възползва от грешка на вратаря на домакините Хорхе Броун. 

Малко след това Маленов стреля от воле от точката на дузпата, но бе блокиран от Антон Недялков. Топката срещна ръката на защитника на Лудогорец, но дузпа не бе отсъдена. В първата минута на даденото продължение Мауридес стреля мощно от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай вратата. Малко след това машината за голове на ЦСКА можеше да донесе точката за тима си, но ударът му бе блокиран от Недялков. Миг по-късно Мауридес беше сгазен от Козмин Моци в наказателното поле на Лудогорец, но главният съдия пак не реагира. Бразилецът пък реагира с иронични жестове към страничния рефер. 

След последния съдийски сигнал Мауридес избухна и тръгна застрашително към Моци, който провокира феновете на ЦСКА. Последва сериозно меле, но до по-сериозни инциденти не се стигна. 

Лудогорец - ЦСКА 1:0

1:0 Вандерсон 21’

Лудогорец: 1. Броун, 4. Сисиньо, 30. Моци, 3. Недялков, 6. Натанаел, 18. Дяков, 10. Кампаняро (72 - 44. Горалски), 88. Вандерсон, 84. Марселиньо (90 - 5. Терзиев), 93. Мисиджан, 28. Кешеру (75 - 92. Лукоки)

ЦСКА: 30. Черниаускас, 27. Секулич, 25. Перейра, 5. Бодуров, 14. Лясков, 15. Малинов, 6. Пинто, 16. Бикел (46 - 8. Джеси), 19. Десподов (70 - 10. Евандро), 20. Тиаго (77 - 11. Манолев), 9. Мауридес