Лудогорец стигна до много трудна победа над Левски с 2:1 в двубой от 12-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Лудогорец Арена"

Треньорът Пауло Аутуори може да си тръгне от Разград с високо вдигната глава, след като неговите футболисти тотално надиграха "сините" през първото полувреме и поведоха в резултата с голове на Джоди Лукоки (34) и Вандерсон (45). През втората част столичани се събудиха и върнаха едно попадение, благодарение на Станислав Костов (54). "Сините" обаче не успяха да стигнат поне до равенството, въпреки че доминираха през вторите 45 минути.

Така Лудогорец измести Левски и оглави класирането в първенството с актив от 29 точки, с 1 повече от "сините". ЦСКА е 3-ти с 25 пункта и утре ще се изправи срещу Етър Велико Търново.

Двубоят започна равностойно за двата отбора, но постепенно домакините пое контрола на топката и стигна до опасност в 6-ата минута. Мартин Полачек не успя да изчисти топката. След малък карамбол кълбото попадна в Марселиньо, който намери Кешеру в наказателното поле, но ударът на румънеца мина над вратата.

В 15-ата минута левскарите отговориха със сериозен пропуск на Станислав Костов. Милош Цветкович центрира перфектно отдясно за непокрития нападател в наказателното поле, който обаче стреля с глава над вратата на Ренан. 

В 28-ата минута разградчани пратиха топката във вратата на Полачек, но попадението им не бе признато, заради засада. Марселиньо стрела извън наказателното поле, Полачек успя да избие. Намиращият се в засада Джоди Лукоки опита да стреля, но не уцели кълбото, а след това Густаво Кампаняро опъна мрежата, но голът бе отменен.

В 34-ата минута домакините поведоха в резултата. Натанаел нанесе слаб удар от границата на наказателното поле, Полачек за пореден път не бе убедителен и топката попадна в Лукоки, който се разписа за 1:0.

В 41-ата минтута Натанаел опита пореден удар от далечна дистанция. Футболистът отправи мощен снаряд от около 25 метра. Топката обаче срещна лявата сглобка на вратата.

В 45-ата минута Вандерсон удвои преднината на домакините. Футболистът бе изведен по прекрасен начин отдясно и с хубав диагонален изстрел направи резултата 2:0. При този резултат завърши и първото полувреме.

Домакините започнаха втората част с добра възможност. "Орлите" организираха бърза атака, Давид Яблонски изчисти топката, която попадна в Кешеру, но нападателят стреля над вратата.

В 54-ата минута Левски върна едно попадение. Тиам нахлу в наказателното поле и подаде към непокрития Станислав Костов, който с лекота опъна мрежата на Ренан - 2:1.

Три минути по-късно "сините" пропуснаха добра възможност. Давиде Мариани подаде към към Жерсон Кабрал, който бе в опасна близост до голлинията, но не успя да насочи топката, тъй като бе обкръжен от защитниците на Лудогорец.

Силните минути за гостите продължиха и в 63-ата минута Габриел Обертан нацели гредата. Нуно Рейш намери Кабрал отляво, а крилото подаде на французина в наказателното поле. Обертан стреля в далечния ъгъл, но топката срещна левия страничен стълб.

В следващите минути столичани продължиха да владеят повече топката, търсейки ново попадение, което да им донесе поне точка от гостуването на тима в Разград, но това така и не се случи.

Лудогорец - Левски 2:1

Голмайстори: Джоди Лукоки (34), Вандерсон (45), Станислав Костов (54)

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Натанаел, Недялков, Моци, Дяков, Кампаняро (Горалски 71'), Марселиньо, Вандерсон, Лукоки (Саша 76'), Кешеру (Пауло 67')
Треньор: Пауло Аутуори

Левски: Полачек, Цветкович, Ейолфсон, Яблонски, Горанов, Тиам, Белмонт (Рейш 55'), Мариани (Виана 80'), Кабрал (Иванов 85'), Обертан, Костов
Треньор: Славиша Стоянович

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Недялков, Дяков, Сисиньо, Ренан (Лудогорец); Цветкович, Белмонт, Тиам (Левски)