Лудогорец завърши 1:1 с Ботев Пловдив във втория си пролетен мач и остава без победа за 2019-а година. Двата отбора си размениха по един гол през второто полувреме, но общо взето равенството е логично с оглед на действията на двата отбора.

"Зелените" остават начело в класирането с 53 точки, с 8 пред ЦСКА, който по-късно днес играе с Ботев (Враца) у дома. Ботев (Пловдив) е на 4-о място с 39 точки.

Първото полувреме премина при доста ниско ниво, като голови положения и прилични атаки почти липсваха. В 8-ата минута на два пъти Ботев можеше да стигне до гол, като последователно Джонатан Перейра и Тодор Неделев стреляха, като особено този на Неделев беше безобразно слаб.

В 30-ата минута се откри полувъзможност за Васил Шопов, който също не беше точен. За отбора на Лудогорец единствения неточен удар беше на Вандерсон.

В първата минута на второто полувреме шампионите откриха резултата чрез Джоди Лукоки. Клаудиу Кешерю намери включилия се на скорост по левия фланг Антон Недялков, който центрира успоредно. Защитникът на Ботев (Пд) Кристиян Димитров не успя да се намеси и зад него от три метра Лукоки нямаше проблем да вкара. В 56-ата минута от почти същата дистанция Лукоки не успя да намери мрежата, вместо да направи 2:0.

В 68-ата минута малко изненадващо с оглед развоя на мача гостите от Пловдив изравниха. Тодор Неделев преодоля Рафаел Форстър, подаде диагонално на ляво, където Вутов от 5 метра заби топката в земята и тя прехвърли неособено високия вратар Пламен Илиев.

Антони Здравков обаче получи тежък удар, тъй като Клаудиу Кешерю се контузи, а Лукоки беше заменен от Адриан Попа. В 78-ата минута вратарят Кайзер не успя да улови топката след шут на Шверчок, а след това и Вандерсон би от близо, но без шанс да вкара.

До края на мача домакините упражниха натиск, направиха няколко центрирания, но нищо сериозно нямаше като опасност за Кайзер въпреки и неумелите намеси на пловдивските защитници.

 

Лудогорец (Разград)- Ботев (Пловдив) 1:1 

1:0 Джоди Лукоки 46
1:1 Антонио Вутов 68

Червен картон: Антонио Вутов (Ботев)- 90+5


Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Рафаел Форстър, Козмин Моци, Джоди Лукоки (71- Адриан Попа), Яцек Горалски, Лукас Саша (79- Абел Анисе), Вандерсон, Марселиньо, Клаудиу Кешерю (66- Якуб Швиерчок)

Ботев (Пловдив): Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиян Димитров, Еберт Соуза (79- Филип Филипов), Васил Шопов (57- Атанас Зехиров), Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Тодор Неделев, Антон Карачанаков (62- Феребори Доре), Антонио Вутов