Два червени картона и разгневени фенове белязаха побредата на Лудогорец над Левски с 2:0 в двубой от 29-ия кръг в Първа лига, игран на стадион "Васил Левски".

Мачът предложи здрав сблъсък, изпълнен с доста битка в средата на терена. Мачът вървеше равностойно, но непростима грешка в защитата на "сините" позволи на Клаудиу Кешерю (37') да се разпише.

В началото на втората част домакините имаха няколко добри възможности от статични положения да възстановят равенството, но в крайна сметка Козмин Моци (80') удвои преднината на тима си от дузпа, а Иван Горанов бе изгонен. Румънецът също получи втори жълт картон, заради провокациите си след гола. Тогава ситуацията ескалира и играта беше временно прекъсната, тъй като феновете на столичани се опитаха да нахлуят на терена откъм Сектор Б, а един привърженик от Сектор А счупи тунела към съблекалнята, скачайки върху него.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=0c62cf4256" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Така Левски се отдалечи чувствително от борбата за титлата. "Сините" са на третото място с актив от 58 точки, с 9 по-малко от Лудогорец и 6 от ЦСКА.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=99ab994a2e" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Гостите изпуснаха добра възможност да открият резултата още в първите секунди на срещата.  Адриан Попа проби отляво, след което пробва остър пас за Вандерсон. Николай Михайлов следеше ситуацията внимателно и пресече опасното подаване.

В 16-ата минута Илия Юруков открадна топка в средата на терена. Футболистът напредна и подаде към Станислав Костов. Острието на "сините" реши сам да завърши атаката и шутира, но прати топката малко над напречната греда.

Две минути по-късно нападателят пропусна втора възможност. Той получи топката от Давиде Мариани, освободи се и стреля, но топката попадна в ръцете на вратаря Ренан.

В 28-ата минута голямо неразбирателство между Хали Тиам и Николай Михайлов можеше да завърши с гол за разградчани. Марселиньо обаче не се възползва от грешката на "сините" и стреля неточно.

В 37-ата минута Лудогорец поведе в резултата. Вандерсон намери Марселиньо зад заспалата защита на Левски. Капитанът на "зелените" преодоля Николай Михайлов с подаване вляво от себе си за Клаудиу Кешерю, който имаше лесната задача да прати топката във вратата.

В началото на втората част домакините имаха няколко добри възможности от статични положения да възстановят равенството. В 51-ата минута Центриране на Милош Цветкович отдясно беше адресирано за Паулиньо, който обаче беше изпреварен от Сисиньо.

В 53-ата минута Яцек Горалски се възползва от нова грешка в "синята" защита и отправи мощен диагонален изстрел по земя, който беше париран с доста трудности от Михайлов.

В следващите минути двата отбора се опитваха да се излъжат в средата на терена  и опасностите пред вратите на Михайлов и Ренан чувствително намаляха.

В 73-ата минута Вандерсон направи фрапантен пропуск. Бразилецът получи отличен пас зад отбраната на Левски и стреля. За късмет на Михайлов и компания, токата миана на сантиметри от лявата греда.

В 79-ата минута "зелените" получиха правото да изпълнят дузпа, след като Иван Горанов повали на земята Якуб Швиерчок. Съдията Ивайло Стоянов посочи бялата точка и показа втори жълт картон на защитника. Козмин Моци се нагърби с отговорността и се разписа. Бранителят също бе изгонен, заради провокациите си след гола.

Играта беше временно прекъсната, тъй като феновете на Левски от Сектор Б се опитаха да нахлуят на терена, а един привърженик счупи тунела към съблекалнята, скачайки върху него.

Левски - Лудогорец 0:2

Голмайстори: Клаудиу Кешерю (37'), Козмин Моци (80')

Левски: Николай Михайлов, Милош Цветкович, Хали Тиам, Деян Иванов, Иван Горанов, Илия Юруков (Богдан Вашчук 86'), Мартин Райнов, Станислав Иванов (Мартин Д. Петков 74'), Давиде Мариани (Мартин П. Петков 90+2'), Паулиньо, Станислав Костов
Треньор: Георги Дерменджиев

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци, Антон Недялков, Светослав Дяков, Яцек Горалски, Адриан Попа, Марселиньо (Георги Терзиев 85'), Вандерсон (Анисе 90+2'), Клаудиу Кешерю (Якуб Швиерчок 69')
Треньор: Стойчо Стоев

София, стадион "Васил Левски"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Райнов, Цветкович, Паулиньо (Левски); Моци, Горалски, Сисиньо (Лудогорец)
Червени картони: Горанов (Левски); Моци (Лудогорец)