Вратарска дилема има в Лудогорец за гостуването на ЦСКА тази събота. В последните 4 кръга под рамката се редуват Ренан и Пламен Илиев, който преди това беше контузен. Бразилецът пази при загубата с 1:2 от Черно море и при 2:0 над Левски на 14 април. Илиев пък стартира в последния кръг при 1:1 с Берое и при 3:0 над Ботев Пд в Разград.

Ако ротацията се запази, то сега на ред да е титуляр е Ренан, пише "Тема спорт". Той има и по-голям опит от Пламен Илиев на "Армията". Родният вратар не е пазил на стадиона на ЦСКА в своята кариера. Той има 5 участия във вечни дербита, които обаче са играни на националното съоръжение "Васил Левски". С първия си български тим Видима-Раковски пък Илиев има един мач срещу ЦСКА, който обаче е в Севлиево през 2010 г. (2:2).

Вижте класирането в Първа лига 

Ренан е записал 6 двубоя срещу червените, като 3 от тях са на "Армията". В тях тимът няма загуба - побеждава с 2:0 през април 2017 г., а има и две ремита по 1:1. Аргумент срещу Ренан може да е изтичащият му договор в края на годината. Бразилецът призна преди време, че иска да го поднови, но поне към този момент това не се е случило. Той дълго време на попадаше в групата на Лудогорец, но контузията на Пламен Илиев го реабилитира. 

По всичко изглежда, че през лятото с Лудогорец ще се раздели друг чуждестранен вратар - аржентинецът Браун. Той така и не е играл от началото на годината, а и през есента показа неубедителни изяви. Разградчани нямат проблеми с наказани състезатели, като на линия отново е Марселиньо. Плеймейкърът бе санкциониран от ДК, след като изрита бутилка при смяната си на "Тича". Тогава той отправи и реплики към треньора Стойчо Стоев, който гледаше безучастно от скамейката.