ЦСКА и Лудогорец не излъчиха победител, завършвайки наравно 0:0 в дербито от плейофите на Първа лига, ирано на стадион "Българска армия".

Напрежението в района на Борисовата градина бе адски голямо, като двата отбора пропуснаха да поведат в резултата след няколко добри възможности, а драмата започна с пропусната дузпа на Али Соу още в 7-ата минута. 

През втората част гостите леко вдигнаха темпото, но това не даде резултат, като в последните минути "червени" и "зелени" се дебнеха за грешки в защитата, но не успяха да си отбележат гол.

Така ЦСКА продължава да е на 3 точки от Лудогорец и ще се надява разградчани да се спънат някъде в оставащите кръгове. "Червените" имат 69 точки, докато шампионите са със 72. 

Двубоят започна със закъснение от няколко минути, тъй като имаше дупки в мрежите на двете врати и трябваше да се завържат, a nапрежението бе налице веднага след първия съдийски сигнал. Във втората минута Али Соу нахлу в наказателното поле и шутира. Топката се удари в ръката на Драгош Григоре. Претенциите на домакините за дузпа обаче не бяха игнорирани от съдията Георги Кабаков.

В 6-ата минута все пак "червените" получиха право да изпълнят наказателен удар, след като Марселиньо също игра с ръка в пеналтерията. С отговорността се нагърби Али Соу, който обаче разочарова феновете и прати топката над вратата.

В 16-ата минута Рубен Пинто центрира отляво и намери главата на Евандро Да Силва. Футболистът се извиси над всички и прати топката на сантиметри от лявата греда.

В 21-ата минута бърза атака на Джоди Лукоки завърши с остро центиране. Витауас Черниаускас не успя да стигне до топката. Кълбото обаче се размина и с Якуб Шверчок.

Постепенно темпото чувствително спадна, а играта се накъса, заради твърди единоборства в средата на терена. Сисиньо и Али Соу си пробваха късмета с удари от далечно разстояние, но те не дадоха резултат. 

В 42-ата минута Марселиньо блесна с великолепно изпълнение от пряк свободен удар. Черниаускас обаче демонстрира класа и спаси. Така първото полувреме завърши при нулево равенство.

През втората част Лудогорец леко вдигна темпото и стигна до две добри положения в разстояние на няколко минути. Първо в 49-ата остро подаване към Адриан Попа в пеналтерията на "червените" не бе пресечено в последния момент. 

Малко след това Марселиньо бе повален в наказателното поле. Георги Кабаков обаче не даде сигнал за нарушение на правилата, въпреки претенциите от резервната скамейка на разградчани.

В следващите минути треньорите на двата отбора направиха няколко смени, които да раздвижат играта, но това така и не се случи, като интересните положения продължаваха да липсват.

В 87-ата минута Али Соу бе близо до изкупление за пропуснатата дузпа. Нападателят успя да отправи изстрел след разбъркване в наказателното поле. Топката обаче се чукна в крака на Антон Недялков и излезе в ъглов.

ЦСКА - Лудогорец 0:0

ЦСКА: Витауас Черниаускас, Жеферсон Телес, Божидар Чорбаджийски, Рубен Пинто (Валентин Антов 78'), Едвин Джеси (Жоржиньо 58'), Евандро Да Силва (Енрике Рафаел 72'), Кристиян Малинов, Жанио Бикел, Иван Турицов, Нуно Томаш, Али Соу
Треньор: Добромир Митов

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Козмин Моци, Сисиньо, Драгош Григоре, Абел Анисе, Светослав Дяков, Марселиньо, Вандерсон (Адриан Попа 37'), Джоди Лукоки (Станислав Манолев 84'), Якуб Шверчок (Клаудиу Кешерю 74')
Треньор: Стойчо Стоев

София, стадион "Васил Левски"
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Жеферсон, Малинов (ЦСКА); Шверчок, Дяков, Лукоки (Лудогорец)
Червен картон: Малинов (ЦСКА); Дяков (Лудогорец)