Лудогорец загуби от Ференцварош с 1:2 в първи двубой от първия квалификационен кръг на Шампионската лига, игран на стадион "Групама Арена"

Футболистите на треньора Стойчо Стоев се пропукаха в защита още в първите минути на срещата и Токмак Нгуен (6') даде аванс на домакините. Раградчани се оттърсиха от ранния шок и Якуб Швиерчок (31') възстанови равенството. 

През втората част унгарците стояха малко по-добре на терена и отното поведоха, благодарение на Олексндър Зубков (64'). След попадението "орлите" пропуснаха няколко добри възможности да стигнат до равенството, но това така и не се случи.

Така Лудогорец загуби, но с оглед на играта и резултата, разградчани запазват шансове за реванша, който ще бъде на 17 юли. Любопитното е, че за първи път в своята история "зелените" излязоха на терена без нито един бразилец в титулярния състав в евротурнирите.

Двубоят започна по перфектен начин за домакините, които поведоха в резултата още в 6-ата минута. "Зелената" защита се пропука и Грего Ловренчич направи пробив по крилото, който завърши с центриране към Ткомак Нгуен. Футболистът бе застанал по-добре от Джордан Икоко и с майсторско изпълнение матира Пламен Илиев.

Секунди след това унгарците можеха да накажат разградчани отново. Този път, макар и с лека доза неувереност, Илиев спаси мощен изстрел на Тамаш Прискин, който си опита късмета от границата на наказателното поле.

В следващите минути футболистите на Лудогорец започнаха да влизат в ритъм и създадоха сериозна опасност в 22-ата минута. Мавис Чибота проби отляво и пусна остро центриране по земя в опасна близост до вратата, където Якуб Швиерчок засече подаването, но топката се удари в противников защитник и излезе в корнер.

В 31-ата минута раздградчани изравниха. Мавис Чибота получи хитро извеждащо подаване от Дан Битон и шутира. Вратарят Денес Дибус изби, но топката попадна в краката на Якуб Швиерчок, който безпроблемно прати топката във вратата.

В 40-ата минута "зелените" пропиляха прекрасна възможност обрат. Лошо изчистена топка от унгарците попадна в Мавис Чибота, който от сравнително малък ъгъл заложи на силата, ударът му не затрудни по никакъв начин Дибус. Така първото полувреме приключи без повече голове.

В началото на втората част домакините отново стояха по-добре на терена. В 49-ата минута Нгуен Токмак демонстрира тръгна на дрибъл и шутира от средна дистанция. Пламен Илиев обаче беше на мястото си и спаси.

В 57-ата минута двата отбора си размениха по една опасност в разстояние на само няколко секунди. Първо Михал Шкварка шутира опасно, но Козмин Моци се намеси решаващо, а малко след това опасен пас на Чибота за Лукоки бе пресечен от стража Дибус.

В 66-ата минута унгарците отново поведоха в резултата. Олексндър Зубков засече с едно докосване остро подаваня отляво на Нгуен и остави Илиев безпомощен в ситуацията - 2:1. 

В 72-ата минута добро центриране стигна до Швиерчок, който засече с глава от ъгъла на вратарското поле, но стражът на домакините се намеси решително и изби в корнер, а после защитата на домакините се справи. 

В 77-ата минута Неприятна новина сполетя Стойчо Стоев. Яцек Горалски се контузи, което доведе до неговата принудителна смяна. Така дебют с фланелката на "орлите" направи Стефан Баджи.

В 84-ата минута Жоржиньо отне топката и подаде към Чибота, който обаче не пое добре и се засуети, след което подаде към Марселиньо, чийто удар бе блокиран от съперников защитник.

Ференцварош - Лудогорец 2:1

Голмайстори: Токмак Нгуен (6'), Якуб Швиерчок (31'), Олексндър Зубков (64')

Ференцварош: Дибус, Ловренсис, Блажич, Двали, Хейстер, Ихнатенко, Кхаратин (Сигер 77'), Зубков, Шкварка, Нгуен (Варга 83'), Пришкин (Ланцафаме 66')
Треньор: Сергей Ребров

Лудогорец: Илиев, Икоко, Терзиев, Моци, Недялков, Дяков, Горалски (Баджи 78'), Лукоки (Жоржиньо 83'), Битон (Марселиньо 66'), Чибота, Шверчок
Треньор: Стойчо Стоев

Будапеща, стадион "Групама Арена"
Съдия: Ейтан Шмюлевич
Жълти картони: Шигер (Ференцварош); Моци, Горалски (Лудогорец)