Лудогорец съвсем очаквано нямаше никакви проблеми с исландския Валур на своя "Лудогорец Арена" и постигна победа с 4:0, като по този начин се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа след общ резултат 5:1.

Следващият противник на "орлите" е ТНС от Уелс, който също се очертава като лек съперник и по всяка вероятност отборът на Стойчо Стоев няма да има особени трудности да се справи и с него, и да се класира за плейофите, за влизане в групите.

Битон вкара в 7-ата минута, а Икоко в 22-ата минута успокои домакините и удвои аванса им. В 82-ата и 84-ата минути Швиерчок вкара две попадения и оформи крайния резултат.

Отборът надигра по всякакви параграфи своя опонент и в крайна сметка можеше да вкара и още попадения в неговата врата.

Освен това победата е и първа за родния шампион в Европа през настоящото издание в турнира. 


Срещата започна отлично за домакините и още във 2-ата минута те стигнаха до опасност, но Кешеру от добра позиция прати топката покрай лявата греда.

Точно две минути след това обаче гостите бяха близо до гола, след като Педерсен излезе сам срещу Пламен Илиев, но за радост на родния тим топката премина покрай страничната греда на българския шампион.

Все пак добрата игра на домакините си каза думата и в 7-ата минута Битон вкара. Той бе намерен от Жоржиньо в наказателното поле и отправи удар с левия крак, а топката се отклони леко в тялото на Хедлунд и в крайна сметка влезе във вратата.

Две минути след това Чибота можеше да удвои, но ударът му не намери целта и премина покрай вратата.

Все пак обаче добрата игра на домакините даде още резултати и в 22-ата минута друго ново попълнение в лицето на Икоко удвои, след като засече с глава хубаво центриране на Чибота. 

В 30-ата минута и Чибота можеше да се разпише, но ударът му премина над вратата, а до почивката нямаше повече попадения, а домакините пропуснаха още добри шансове.

Десетина минути след почивката домакините стигнаха до отличен шанс за трети гол и класически резултат, но ударът на Анисе с глава не намери очертанията на вратата.

В 58-ата минута пък Кешеру се опита да прехвърли стража на противниковия тим, но замисълът му не се получи, а в следващите минути домакините се забавляваха със своя опонент. 

В 82-ата минута резервата Швиерчок направи преднината класическа след хубав пас по земя на Жоржиньо и удар с левия крак, а само две минути след това той вкара второто си попадение в мача и на практика оформи крайния резултат.

Той бе намерен в наказателното поле от Недялков и си спря топката с гърди, а след това я прати във вратата. 

Лудогорец - Валур 4:0
1:0 Битон 7
2:0 Икоко 22
3:0 Швиерчок 82
4:0 Швиерчок 84

Лудогорец: Илиев, Недялков, Терзиев, Битон, Анисе, Читоба (63 - Вандерсон), Жоржиньо (84 - Лукоки), Икоко, Кешеру (79 - Швиерчок), Горалски, Форстър

Валур: Халдорсон, Севарсон, Йонсон, Хедлунд, Сигурдсон, Халдорсон, Педерсен, К. Сигурдсон, Петри, Сигурбьорнсон, Барталстову