Лудогорец стигна до плейофите на Лига Европа, след като разградчани победиха Дъ ню сейнтс с 4:0 в реванша в Рексъм и с общ резултат 9:0 продължават напред в надпреварата. 

На митичния "Рейскорс Граунд", който се оказа най-старият действащ стадион, треньорът Стойчо Стоев бе заложил на доста футболисти, които по-рядко получават възможност да играт, но въпреки това "орлите" видимо бяха по-класният тим. Якуб Шверчок (36') даде аванс на гостите, а Джоди Лукоки (42') удвои.

През втората част "зелените" намалиха темпото, но продължиха да контролират случващото се на терена. Шверчок (77') пък се разписа за втори път, а Дан Битон (90+2') оформи крайния резултат.

Taка Лудогорец вече официално може да насочи сили към плейофите, където ги очаква словенския Марибор, който бе изхвърлен от Розенборг в третия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора не предприемаха излишни рискове. Все пак първата интересна ситуация бе на сметката на Лудогорец в 9-ата минута. Джоди Лукоки нахлу отдясно и върна назад. Стефан Баджи стреля по диагонала, но топката мина на сантимети от лявата греда.

В 15-ата минута Станислав Манолев забеляза, че залязващото слънце пречи на вратаря Пол Харисън и си пробва късмета с удар от далечна дистанция. Топката обаче не намери рамките на вратата.

В 36-ата минута гостите поведоха в резултата. Якуб Шверчок напредна опасно отляво и стреля по земя в близкия ъгъл. Топката премина между краката на Кестън Дейвис и влезе във вратата покрай плонжа на Харисън.

В 42-ата минута разградчани удвоиха преднината си. Джоди Лукоки се възползва от грешка в защитата на домакиние и безпроблемно се разписа за 0:2. При този резултат завърши и първото полувреме.

През втората част темпото на игра чувствително падна, от което пострадаха и интересните положения пред двете врати. В 57-ата минута Домакинте отправиха удар от опасна позиция. Аерън Едуард стреля отдясно, но не успя да нацели вратата.

В 77-ата минута резултатът стана класически. Шверчок се разписа за втори път, след като засече центриране на Вандерсон и с удар с глава от близка дистанция не остави шансове на Харисън.

В добавеното време на срещата влезлият като резерва Дан Битон оформи крайния резултат след техничен удар от далечно разстояние.

Ню Сейнтс - Лудогорец 0:4

Голмайстори: Якуб Шверчок (36', 77'), Джоди Лукоки (42'), Дан Битон (90+2')

Ню Сейнтс: Харисън, Мариът, Дейвис, Еб (Бърн 69'), Бробел (Чешлевич 78'), Редмънд, Хъдсън, Мълън (Уайтхаус 74'), Люис, А. Едуардс, Харингтън
Треньор: Скот Руско

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Григоре, Форстър, Манолев, Горалски (Битон 68'), Дяков, Баджи, Лукоки (Чибота 76'), Вандерсон, Шверчок (Кешерю 81')
Треньор: Стойчо Стоев

Рексъм, стадион "Рейскорс Граунд"
Съдия: Кристо Тохвер
Жълти картони: Дейвис (ТНС); Форстър, Григоре (Лудогорец)