Още по темата

 

"Надявам се да изиграем добър мач срещу Марибор и впоследствие да се класираме за групите на Лига Европа", заяви треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев на пресконференция в навечерието на първия сблъсък от плейофите на турнира срещу словенския шампион. 

"Не бих казал, че срещите с Валур и ТНС са били по-маловажни от предстоящите с Марибор. Просто сега сме на финала и ни предстоят двубои, които могат да ни дадат възможност да играем в Европа", категоричен е Стоев. 

"Като класа Марибор е по-силен от предните съперници. Словенците са организиран тим, който играе добре и в защита, и в нападение. Марибор има силни футболисти. Чакат ни два не леки двубоя", допълни той.

Според треньора най-добрият сценарий е сблъсъкът да бъде решен още в първия мач в Разград. 

"Някой път се получава, някой път не. Ние излизаме с нагласата, че имаме два сериозни двубоя. Нашата нагласа е, че трябва да се представим убедително в първата среща, за да си улесним реванша в Словения", каза Стоев.

Той разкри, че в състава няма проблеми от здравословен характер в навечерието на първия мач с Марибор. 

"По принцип нямаме сериозни проблеми. Имаме някои футболисти с болежки, които, надявам се, не са сериозни и няма да окажат влияние в предстоящия мач. Хубавото е, че сериозни травми или оплаквания няма и всички ще са на разположение", доволен е Стоев.