Лудогорец се върна на върха в класирането на първенството ни след рутинна победа с 2:0 над Арда Кърджали. Така “орлите” завършиха подобаващо прекрасната седмица, в която разбира с 5:1 ЦСКА Москва в първия си мач в групите на Лига Европа този сезон. 

Наставникът на разградчани Станислав Генчев бе пуснал голяма част от футболистите, които играят по-рядко, но това не се отрази на представянето на тима. Дан Битон даде аванс за домакините в 35-та минута, а в 66-та друг футболист, дошъл в Разград през лятото от израелското първенство - Мавис Чибота довърши гостите. Новината за Арда е, че първи минути с фланелката на тима записа юношата на Ливърпъл Конър Рандал. 

С този успех Лудогорец се върна на върха в класирането с 24 точки от 10 мача, с 1 повече от Левски. Арда е на петата позиция с 15 точки, на 4 зад ЦСКА. 

Лудогорец започна добре срещата и още във втората минута Вандерсон и Чибота матираха защитата на гостите, а последният усети контакт от противников футболист и падна в наказателното поле. Реферът Ивайло Стоянов обаче прецени, че няма основания за дузпа. 

В 14-та минута Дан Битон стреля прекрасно от свободен удар, но улучи напречната греда. Малко след това и Чибота пропусна изгодна ситуация, за да дойде 35-та минута, когато “орлите” най-накрая вкараха. Дан Битон отново показа специалитета си с удар от далечно разстояние, Иван Караджов не се намеси особено добре и пропусна топката зад себе си - 1:0 за Лудогорец.

Второто полувреме започна с шанс за гостите. В 49-та минута Лудогорец допусна грешка при изнасянето на топката и Арда разви бърза контраатака. Аморим изскочи на стрелкова позиция, но ударът му не затрудни особено Ренан, който изби в ъглов удар. Малко след това Иван Коконов получи възможност да стреля от свободен удар на границата на наказателното поле. Халфът обаче би над гредата. 

В 66-та минута Мавис Чибота довърши Арда с втори гол. Крилото бе намерен на точката на дузпата от Жордан Икоко и хладнокръвно вкара зад Караджов за 2:0. До края Арда натисна в търсене на поне хладнокръвен гол, но вместо това в 76-та минута Димо Бакалов при мълниеносна контраатака Димо Бакалов изскочи сам срещу вратаря на Арда, но стреля покрай гредата. 

В края и новото попълнение на Арда Конър Рандал можеше да постави отпечатъка си върху мача. Юношата на Ливърпул проби през центъра и стреля мощно от границата на наказателното поле, но Ренан спаси. 

Лудогорец - Арда 2:0

1:0 Дан Битон 35’

2:0 Мавис Чибота 66’

Лудогорец: Ренан, Икоко, Моци, Недялков (46 - Терзиев), Манолев, Дяков, Горалски, Жоржиньо, Битон (79 - Кешеру), Вандерсон (69 - Бакалов), Чибота 

Арда: Караджов, Лозев, Хасани, Гаич, Кръстев, Сидоел (81 - Мартинов), Ховсепян, Аморим, Мартинс, Коконов (72 - Рандал), Василев (62 - Сам)