Лудогорец - Левски, сблъсък от 21-ия кръг на родната "А" група. Стадион "Лудогорец Арена", 15.15 часа.

 

Групата на Лудогорец за мача:

Вратари: Стоянов, Чворович

Защитници: Моци, Минев, Барт, Кайсара, Шоко, Бургзорг, Мантула, Терзиев

Полузащитници и нападатели: Дяков, Ешпиньо, Александров, Мисиджан, Марселиньо, Златински, Абало, Стоянов, Безяк, Кишада

Контузени: Платини, Витиня

 

Групата на Левски за мача:

Вратари: Горан Блажевич, Пламен Илиев

Защитници: Дъстли Мюлдер, Орлин Старокин, Алехандро Перес, Нуно Пинто, Йордан Милиев, Даниел Димов

Полузащитници и нападатели: Станислав Ангелов, Владимир Гаджев, Антонио Вутов, Борислав Цонев, Мирослав Иванов, Илиян Йорданов, Ларсен Туре, Гари Родригес, Цветан Генков, Димитър Макриев

Контузени: Стефан Велев, Пламен Димов, Димитър Везалов и Кевин Бру

 

Прогноза на Gol.bg:

Двата тима се изправят за шести път един срещу друг и до този момент домакините имат четири победи, срещу само едно поражение. То дойде в края на миналия кръг, когато "сините" победиха щастливо в София в последната минута.

Двата двубоя между тези съперници в Разград завършиха с победи по 2:1 за "милионерите", които са фаворити и в тази среща, имайки предвид моментното състояние на отборите.

Въпреки загубените точки в последния кръг срещу Черно море, Лудогорец води уверено на върха и има цели 13 пункта повече от вицешампионите.

Лудогорец разполага с най-здравата защита у нас и второто по сила нападение. От първата осмица само Литекс и Локо Пловдив имат по-слаба защита от тази на Левски, като "сините" са четвърти по отбелязани голове.

Повечето от тях обаче дойдоха срещу непретенциозни съперници. Централните нападатели Димитър Макриев и Цветан Генков се оказаха огромни разочарования и по-скоро пречат, отколкото да помагат в предни позиции.

В последно време наставникът на столичани Тони Здравков дава все повече шансове на младите Антонио Вутов и Борислав Цонев. Дали обаче двете "перли" ще могат да окажат влияние върху развоя на дербито, предстои да разберем.

"Лудогорец Арена" се превърна в крепост за повечето български отбори и е твърде вероятно след срещата кризата на "Герена" да се задълбочи.

 

Резултат:  Лудогорец - Левски  2:0