Още по темата

 

Бордо може да продаде Джонатан Кафу за 4 млн. евро, 20% са за „орлите", пише на първа страница вестник "Меридиан мач", цитиран от Фокус. Добра новина за Лудогорец долетя от Франция. Две от най-авторитетните издания в Европа -„Франс футбол" и „Л'Екип", съобщават, че Бордо ще продаде до 48 часа Джонатан Кафу в клуб от Саудитска Арабия.

Сумата, която се спряга, е 4 млн. евро, а това означава, че Лудогорец ще прибере голяма част от нея. При продажбата на Кафу в Бордо през 2017 г., „орлите" си запазиха 20% от следващ трансфер и ето, че сега това е на път да се случи. Ако въпросният арабски отбор, чието име все още не е разкрито, плати 4 млн. евро, то това ще означава, че Лудогорец ще прибере цели 800 000 евро.

Кафу има договор с Бордо до 2021 г., но е резерва и заради това жирондинците искат да си върнат поне част от парите, които дадоха за бразилеца - 7,5 млн. евро. Както е известно, това е най-скъпопродаденият играч в историята на родния футбол. Лудогорец купи Кафу за 2,2 млн. евро от Сао Пауло, а го продаде с 5,3 млн. евро отгоре, а сега в Разград може да вземат и още пари за него.

Бразилецът има 22 мача и 2 гола за Бордо, но през този сезон е едва с 3 участия в Лига 1. През миналия сезон той бе даден под наем в Цървена Звезда, но там също игра малко, макар и да стана шампион на Сърбия.