Лудогорец картотекира вратаря Владислав Стоянов за мачовете с Интер от 1/16-финалите в турнира Лига Европа, първият от които е на 20 февруари от 19,55 часа в Разград. За сметка на Стоянов от групата на “орлите” отпадна бразилският страж Ренан.

Владо Стоянов се завърна в игра след 2,5 години отсъствие заради операции на коляното. В момента той е на подготовка с Лудогорец в Турция.

Без картотека за мачовете с Интер е и Джоди Лукоки, който отказва да преподпише своя договор. Извън сметките са и Димо Бакалов и Станислав Манолев, който през лятото ще напусне.

Стоянов не е пазил в официален мач от равенството с Дунав (2:2) на 18 март 2017 година. Вратарят получи тежка контузия на лагер с националния отбор на България, след което претърпя множество операции.

Освен него с картотека за Интер са още двама български вратари - Пламен Илиев и Дамян Дамянов. Единственото ново попълнение на Лудогорец през зимата Каули Оливейра също е в плановете на треньора Павел Върба за двубоите с “нерадзурите”.

Според правилата 24 часа преди мачовете с Интер може да бъде направена една промяна в групата.

Групата на Лудогорец:

Вратари: Пламен Илиев, Владислав Стоянов, Дамян Дамянов (Лист Б).

Защитници: Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Талеб Тауата, Драгош Григоре, Джордан Икоко, Козмин Моци, Рафаел Форстър, Георги Вълчев (лист Б).

Полузащитници: Дан Битон, Абел Анисе, Светослав Дяков, Стефан Баджи, Каули Оливейра, Марселиньо, Иван Йорданов (Лист Б), Станислав ВълчевСтанислав Вълчев (Лист Б).

Нападатели: Якуб Шверчок, Мавис Чибота, Жоржиньо, Клаудиу Кешеру, Вандерсон.