Лудогорец посреща Ботев Враца в първия си мач от пролетния дял на efbet Лига.

Срещата ще бъда официален дебют за новия треньор на разградчани Павел Върба и официална загрявка за отбора преди домакинството на Интер в среща от 1/16-финалите на Лига Европа. Сблъсъкът с италианския гранд ще се състои в четвъртък.

Днешният двубой пък започва от 17.30 часа. Шампионите продължават защитата на титлата си срещу наглед непретенциозен съперник. В Разград разчитат да вземат лесни три точки и да запазят или увеличат преднината си на върха пред преследвача Левски.

След дълго отсъстви поради контузия вратарят Владислав Стоянов може отново да застане под рамката на Лудогорец в днешния мач. Пред него се очаква да започнат карето Икоко, Терзиев, Моци и Недялков в защита. Дяков и Анисе ще бъдат опорните халфове, а Вандерсон и Жоржиньо ще оперират по крилата. В атака ще започне Кешерю, а зад гърба му ще действа Марселиньо.

Ботев се намира в доста негативна серия от 8 поредни срещи без победа в първенството. Възпитаниците на Антони Здравков са на предпоследното 13 място в класирането и бъдещето им не изглежда розово.