Хановер - Байерн Мюнхен, среща от 22-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "HDI Арена", 18.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, Контенто, ван Буйтен

Халфове:  Швайнщайгер, Кроос, Гьотце, Тиаго Алкантара, Робен, Мартинес, Хойберг, Вайзер

Нападатели:  Мюлер, Писаро, Грийн, Манджукич

Контузени: Бадщубер, Рибери, Шакири


Прогноза на Gol.bg:

Байерн води с цели 16 точки на Байер Леверкузен, което е най-голямата разлика между лидера и втория в таблицата на този етап от сезона. При това мюнхенци имат и мач по-малко.

Едва за трети път в историята на Бундеслигата има отбор, който все още няма нито една загуба след изиграването на 21 кръга. Байерн е също така с най-добрата голова разлика (+48) към момента.

Воденият от Пеп Гуардиола отбор е машина за голове, вкарвайки поне по две попадения на мач в последните 13 кръга. Ако го сторят и днес, баварците ще изравнят рекорда на Борусия Дортмунд.

Вратарят на шампионите Мануел Нойер е допуснал само две попадения в последните десет мача за първенство. Той няма загуба в Бундеслигата в последните 43 поредни мача и днес може да изравни рекорда на Франк Рибери, който отпада от групата за мача.

Завърналият се от лазарета Бастиан Швайнщайгер е пред своя мач №200 в елита. Ветеранът Клаудио Писаро е вкарал цели 11 гола на Хановер, но по всяка вероятност отново ще остане на пейката.

Хановер успя да спечели три от последните пет домакинства срещу Байерн, но последният път северняците инкасираха тежка загуба с 1:6 пред своите фенове. За отбелязване е, че през този сезон Байерн е единственият отбор, в чийто мачове не е показан червен картон.

Домакините започнаха годината доста ентусиазирано след смяната на треньора, но малко след двете победи бяха регистрирани две поредни загуби, без отбелязан гол. Хановер е допуснал само една домакинска загуба през кампанията, но пък баварците са най-силният гост.

Твърде вероятно е Байерн да не играе на максимума на своите възможности с оглед участието в Шампионската лига през седмицата, затова залагаме на "скромна" победа с един гол разлика.

 

Резултат:  Хановер - Байерн Мюнхен  0:1