Русе се изнася към Разград за мача на върха „Дунав” – ЦСКА в неделя. Билетите за дербито вече привършват, вероятно на „Лудогорец Арена” ще има повече публика от мачовете на шампионите в българското първенство.  

„Очаквам огромна подкрепа, очаквам стадионът да е пълен докрай и публиката да е зад гърба ни от първата до последната минута. Интересът е огромен, дори мои познати, които никога не са идвали на мач, сега са си купили билети”, заяви треньорът на „Дунав” Веселин Великов.

Все пак той съжалява, че срещата не е на Градския стадион в Русе. „Излизаме срещу ЦСКА, за да покажем нашата игра, да играем добър футбол, пък каквото стане. Знам, че съперникът е силен, ще се стараем да не загубим този мач. Ако това стане, то вече ще бъда спокоен, че „Дунав” не е заплашен от изпадане”, каза в присъщия си скромен стил Великов.

Срещата със сигурност пропуска Бранимир Костадинов. Той вече тренира с маска на счупената си скула, но избягва единоборствата и засега не може да участва в мачовете. Защитникът Искандар Джалилов пък е със счупена ръка след срещата с „Черно море” и също е под въпрос за дербито с ЦСКА.