Реал Валядолид - Реал Мадрид, отложен мач от испанската Примера Дивисион. Стадион "Хосе Зория", начало 22.00 часа.

 

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Марсело, Рамос, Пепе, Начо, Коентрао, Йоренте
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Кедира, Ди Мария, Иско, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората


Контузени: Бейл, Варан, Карвахал, Арбелоа, Хесе

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид гостува на Валядолид в отложен мач от 34-я кръг на испанската Примера Дивисион. Срещата бе отложена, тъй като се падна точно между финала за купата на Испания и решителния първи мач от полуфиналите на Шампионската Лига срещу Байерн.

Сега Реал има нужда от задължителна победа, за да запази шансовете си за титлата в Примера Дивисион. През седмицата белите допуснаха неочаквана грешка срещу Валенсия и не успяха да се възползват от провалите на Барселона и Атлетико Мадрид. Сега те нямат право на нова грешка.  След равенството с Валенсия Карло Анчелоти заяви, че психически отборът не е бил подготвен за мача. Сега би трябвало Реал да няма такъв проблем и да бъде максимално мобилизиран.

За Валядолид обаче мачът също ще е въпрос на живот и смърт, тъй като тимът се бори за своето оцеляване.През уикенда тимът на Хуан Игнасио Мартинес спечели жизненоважна победа с 1:0 над Еспаньол. Това бе първи успех в последните пет мача на отбора, но той направи оцеляването съвсем реална задача.

Сега дори и точка срещу Реал Мадрид ще бъде достатъчна, за да бъдат изпреварени Осасуна, Хетафе и Алмерия. Така Валядолид би държал съдбата в собствените си ръце, още повече, че предстоят мачове срещу вече изпадналия Бетис и Гранада.

Валядолид е много корав отбор като домакин. По-рано през сезона тимът победи Барселона на своя стадион, а досега през сезона е допуснал само три загуби у дома.

Особено добра е домакинската форма на Валядолид напоследък, тъй като тимът е в серия от 11 поредни мача без загуба, като в последните си три домакинства не е допускал гол.

Реал обаче се представя чудесно в директните мачове срещу виолетовите и има 6 поредни победи във всички турнири. В последните си пет мача столичани са вкарвали най-малко по три гола срещу своя съперник. През есента те победиха лесно с 4:0. Тогава Гарет Бейл записа хеттрик. Сега обаче уелсецът ще липсва, както и Даниел Карвахал и получилият контузия в последния момент Рафаел Варан. На тяхно място обаче ще играят Пепе и Фабио Коентрао, така че липсата им не би трябвало да се усети. Отсъствието на Бейл пък трябва да бъде запълнено от Анхел ди Мария, който срещу Валенсия влезе едва на почивката и доста раздвижи играта. В центъра пък се завръща Лука Модрич, което също е от огромна полза за белите.

Мачът със сигурност ще е много труден, но би трябвало мадридчани този път да не допуснат грешка като тази срещу Валенсия.

Резултат: 0:2