Манчестър Сити се класира за полуфиналите за Купата на Лигата на Англия, след като отстрани Лестър с дузпи. "Гражданите" победиха с 4:3 (1:1 в редовното време) в двубой, игран на стадион "Кинг Пауър" и продължават напред в турнира.

Футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола бяха безпогрешни при наказателните удари, докато за домакините Рияд Марез и Джейми Варди пропуснаха от бялата точка. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UlwDOMTQVws" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна с традиционното сериозно предимство за гостите в притежанието на топката. В 15-ата минута Илкай Гюндоган реагира добре и стигна до отбита топка, отправяйки удар от границата на наказателното поле, но не успя да прокара топката през играчите, застанали между него и вратата.

В 20-ата минута отново халфът отправи удар от границата на наказателното поле под напречната греда, но Бен Хамър се намеси с великолепно спасяване.

В 26-ата минута "гражданите" логично поведоха в резултата. Гюндоган отигра с точно подаване на крака на Бернардо Силва, който отправи нисък удар към мрежата, който остави Хамър безпомощен този път.

В 34-ата минута домакините се опитаха да отвърнат на удара. Клаудио Браво реагира блестящо, за да откаже Келечи Ихеначо, който си освободи пространство в наказателното поле и стреля бързо към вратата.

В 41-ата минута добро отиграване от страна на Келечи Ихеначо му отвори пространство пред наказателното поле за удар, но опитът му беше лишен от точност и топката отлетя високо над напречната греда. Така първото полувреме завърши 1:0 в полза на Сити.

През втората част домакините се опитаха да променят случващото се на терена. Рияд Марез и Джейми Варди се появиха като смени, но опасните положения липсваха пред Клаудио Браво.

В 71-ата минута Кристиан Фукс центрира остро топката в наказателното поле, но защитата на Сити бе подготвена и предотврати опасността. 

В следващите минути гостите владееха повече топката и контролираха положението на терена, което сведе до минимум опасностите пред двете врати.

В последните минути на двубоя Лестър се опита да се добере до така ценното попадение, но опитите на домакитните бяха осуетени от защитата на Сити.

В добавеното време на срещата съдията Робърт Мадли видя препъване от страна на Кайл Уолкър и не се поколеба да отсъди дузпа. Джейми Варди се нагърби с отговорността и вкара топката в долния ляв ъгъл покрай протегнатата ръка на Браво

Двете продължения бяха развностойно, като и двата отбора не предприемаха излишни рискове. Така се стигна и до дузпите, в които футболистите на Сити се оказаха по-съборазителни и успяха да стигнат до успеха.

Лестър - Манчестър Сити 1:1

Голмайстори: Бернардо Силва (26), Джейми Варди (90+7 д.)

Лестър: Хамър, Амартей, Драгович (Беналуан 111'), Магуайър, Фукс, Олбрайтън (Марез 57'), Кинг, Ибора, Чилуел (Грей 72'), Ихеначо (Варди 57'), Оказаки
Мениджър: Клод Пюел

Манчестър Сити: Браво, Данило, Адарбийо, Мангала (Уокър 83'), Зинченко, Гюндоган, Яя Туре, Фодън (Деле-Баширу 90+1), Б. Силва, Диас (Нмека 88'), Жесус 
Мениджър: Пеп Гуардиола

Лестър, стадион "Кинг Пауър"
Съдия: Робърт Мадли
Жълти картони: Магуайър (Лестър); Гюндоган, Данило (Манчестър Сити)