Манчестър Сити победи Челси с 1:0 в двубой от 29-ия кръг на английската Висша лига, игран стадион "Етихад"

Футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола тотално надиграха съперника и успяха да триумфират с голове на Бернардо Силва в началото на второто полувреме

След тази победа Сити продължава да е необезпокояван на върха с актив от 78 точки. Столът на мениджъра Антонио Конте пък се клати все повече, след като Челси продължава да се отдалечава от топ 4. "Сините" от Лондон са 5-и с 53 пункта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/t8FAVhoumSE" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двата отбора започнаха предпазливо срещата и не поемаха излишни рискове, като домакините задържаха повече топката, дебнейки за отваряне на пролуки в съперниковата защита. Това се случи в 12-ата минута, когато Лирой Сане получи хубав пас в наказателното поле и стреля към вратата, но Андреас Кристенсен успя да блокира удара и топката излезе в корнер.

В 20-ата минута Бернардо Силва получи прецизно подаване на ръба на наказателното поле и шутира към вратата. За негово съжаление ударът му прелетя на сантиметри над напречната греда.

Седем минути по-късно отново Сане бе близо до гола. Германският национал получи топката след изпълнение на пряк свободен удар и стреля отблизо, но защитата на Челси внимаваше и предотврати опасността.

До края на полувремето домакините продължиха да доминират в притежанието на топката, опитвайки се да отбележат попадение, но в крайна сметка двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Втората част започна по мечтан начин за Сити. В 46-ата минута лошо изчистена топка попадна в краката на Давид Силва, който успя да подаде на връхлитащия Бернардо Силва. Футболистът не се поколеба и прати топката във вратата - 1:0.

В 54-ата минута Виктор Моузес пропусна добра възможност да изравни резултата. Крилото се озова в чудесна позиция и стреля към вратата, но това така и не затрудни стража Едерсон, тъй като топката мина далеч встрани от дясната греда.

В 67-ата минута Кевин де Бройне получи прекрасно подаване на границата на наказателното поле, но не нацели добре топката и я прати високо над напречната греда.

В следващите минути домакинте традиционно започнаха да доминират в притежанието на топката в очакване на точния момент да създадат нови възможности в атака.

В края на двубоя двата тима успяха да създадат нещо опасно пред двете врати. Първо Лирой Сане стреля силно над вратата, а малко след това удар на Маркос Алонсо мина покрай вратата на Едерсон. 

Манчестър Сити - Челси 1:0

Голмайстор: Бернардо Силва (46)

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Отаменди, Лапортe, Зинченко (Данило 87'), Д. Силва (Фодън 90+3'),  Де Бройне, Гюндоган, Б. Силва, Сане, Агуеро (Жесус 85')
Мениджър: Пеп Гуардиола

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Алонсо, Моузес Фабрегас, Дринкуотър, Вилиан (Жиру 78'), Педро (Емерсон 82'), Азар (Мората 90')
Мениджър: Антонио Конте

Манчестър, стадион "Етихад"
Съдия: Майкъл Оливър
Жълти картони: Зинченко, Гюндоган (Сити); Рюдигер (Челси)