Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола има сериозни намерения да се задържи дълго в Северозападна Англия. 

Испанецът, който уверено води тима си към титла във Висшата лига, постоянно е спряган с подписване на нов дългосрочен договор. Освен това Гуардиола ще започне и бизнес в Англия, разкриха медиите в родината му.

Гуардиола, заедно с близките си приятели и колеги при "гражданите" Чики Бегиристайн и Феран Сориано ще инвестират в ресторант в града. Заведението ще носи името "Вкусване" (Tasting от англ.), а партньор на футболните специалисти ще бъде шеф Пако Перес.

Кулинарът е сред най-известните в Испания, като притежава два ресторант, които са наградени с две звезди "Мишлен" - "Мирамар" в Ланса и "Енотека" в Барселона. Перес също така има ресторант с една звезда в Берлин.

За да отворят ресторант в Манчестър Гуардиола и колегите му ще си партнират с местната фирма Fazenda, отбелязва "Дневник". Нейният директор Томас Моние вече изрази задоволството си, че ще може да работи както с тримата футболни специалисти, така и с шеф Перес.

"Ресторантът трябва да пренесе каталунската култура на Острова. В него ще предлагаме типични ястия от региона, както и отбрана селекция каталунски вина", съобщиха от екипа на Гуардиола.

"Вкусване" ще разполага със 120 места на три етажа.