Ливърпул разпиля Манчестър Сити с 3:0 в първия ¼-финален мач от Шампионската лига, който се игра на „Анфийлд”.

Това бе първи по рода двубой между двата тима в евротурнирите, а „мърсисайдци” определено бяха доста по-добри от противника си в големи моменти от мача и заслужено се добраха на крачка от ½-финалната фаза.

Салах откри в 12-ата минута, а в 21-ата Окслейд-Чембърлейн удвои аванса на домакините.

За класическия резултат точен бе Мане, който вкара в 31-ата минута и така тотално „нокаутира” противника.

Преди този мач и двата тима имаха сериозни кадрови проблеми – домакините в отбраната, а гостите – в атаката.

За Сити не игра Агуеро, което бе голям проблем за тима, а пък Юрген Клоп имаше на разположение само двама централни бранителя.

Домакините получиха тежък удар, след като Салах се контузи малко след почивката и бе заменен принудително.


Срещата започна с добър шанс за Сити и Сане още преди да са изминали пет минути от началото на мача отправи удар от много малък ъгъл, но се стигна само до корнер за гостите.

Домакините се втурнаха в атака през следващите минути и резултатът не закъсня. В 12-ата минута Салах успях да открие. Фирмино отправи силен удар, който бе отразен от противниковия страж. Той обаче стигна до топката и намери Салах, който от близка дистанция реагира брилянтно и реализира.

Броени минути след това Сане отправи много опасен удар, който обаче премина покрай вратата.

Ливърпул обаче нанесе втори удар на „гражданите” и в 21-ата минута стигна до втори гол. Окслейд-Чембърлейн вкара брилянтен гол със страховит удар от около 25 метра и прониза Едерсон.

Тоталната разруха в състава на гостите продължи и те допуснаха и трето попадение само десет минути по-късно.

Сане с глава засече прекрасно центриране на Салах в наказателното поле и по този начин направи резултата класически в полза на домакините.

През следващите минути гостите все още не успяха да се осъзнаят, а малко преди почивката Фирмино стреля от дистанция, но ударът му бе неточен.

В самия край на полувремето Ван Дайк бе на косъм от гола, но прати топката в аут от близка дистанция.

След почивката гостите започнаха устремено и пет минути след подновяването на играта се стигна до удар с глава на Отаменди, който обаче премина над вратата.

Малко след това Сане пробва късмета си, но без особено голям успех. Домакините получиха тежък удар, след като в 53-ата минута Салах се контузи и напусна терена принудително, като бе заменен от Вайналдум. 

В 70-ата минута Мане можеше да се разпише от близка дистанция, но в последния момент противников играч му попречи да вкара. Това бе и първото по-добро положение за домакините след почивката. 

Пет минути преди края на редовното време гол на Сити бе отменен заради засада на Сане. 

До самия край нямаше повече голове.

ЛИВЪРПУЛ – МАНЧЕСТЪР СИТИ 3:0
1:0 Салах 12
2:0 Окслейд-Чембърлейн 21
3:0 Мане 31

Ливърпул: Кариус, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Робъртсън, Милнър, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Фирмино (71 - Соланке), Салах (53 - Вайналдум), Мане

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Компани, Гюндоган (57 - Стърлинг), Лапорт, Де Бройне, Сане, Силва, Фернандиньо, Отаменди, Жесус