Халфът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне сподели, че звездата на Ливърпул Мохамед Салах трябва да стане Играч на сезона в английската Висша лига. 

"Всеки си има мнение. Това зависи от очакванията на хората от футболиста. Салах показва невероятни голови показатели. През този сезон той играе невероятно. Не знам, дали можем да бъдем сравнявани. Според статистиката, невъзможно е да бъдем сравнявани.

Играх с Евертън като опорен полузащитник, как може да бъда сравняван с нападател? Наградата за най-добър играч на Висшата лига на Англия. Мисля, че това ще е добре за мен и за отбора.

Мисля, че заслужавам тази награда, защото съм стабилен през целия сезон. Честно казано, не очаквах, че ще съм толкова добър. Нямаше нито един мач, в който нивото ми на игра да предизвиква въпроси, така че съм доволен", каза Де Бройне.

Напомняме, че през уикенда Асоциацията на професионалните футболисти на Англия (RFA) публикува в Туитър списък на играчите, претендиращи за званието Играч на сезона във Висшата лига на Англия.

За наградата претендират Кевин де Бройне (Манчестър Сити), Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед, Хари Кейн (Тотнъм), Мохамед Салах (Ливърпул), Лерой Сане (Манчестър Сити) и Давид Силва (Манчестър Сити).