Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри кой мач е надъхал "гражданите", че могат да спечелят титлата в английската Висша лига.

"Мисля, че победата ни на "Стамфорд бридж" ни даде увереността, че можем да го сторим. Защото през миналия сезон не бяхме толкова добри срещу преките съперници и спечелихме малко мачове в директните двубои", заяви Гуардиола.

"На тази победа срещу Челси ни накара да се замислим, след като побеждаваме действащия шампион. Като цяло бяхме много стабилни. Серхио Агуеро е гений на 30 години, но някои от останалите момчета са на 20-21 години. Спечелихме титлата с много млади момчета."

"Навярно е сложно да играеш в Шампионската лига на тази възраст. Но това ще бъде урок за бъдещето, за следващия сезон. Сега трябва да се опитаме да бъдем още по-добри. Но не може да се отрече, че този сезон бяхме добри. Трябва да си силен психически, за да постигнеш 18 поредни победи."

"Това е важното, когато градиш един отбор. Важно е да вярваш, защото Манчестър Сити не е като Манчестър Юнайтед, Челси или Арсенал - големите клубове в Англия, с богата история. Трябва да си вярваш, че си добър като другите. Невъзможно е да се случи същото и следващия сезон. Но това е целта ни - да бъдем още по-постоянни", добави Пеп.