Манчестър Сити е подготвил оферта за привличането на Тиаго Алкантара от Байерн Мюнхен, съобщава Сънди Мейл. 

27-годишният испански национал е продукт на Барселона и по тази логика е нормално да се смята, че е в списъка с приоритети на мениджъра на Сити Пеп Гуардиола, който го наложи в първия отбор на каталунците. Техничарят е смятан за протеже на именития наставник.

Те работиха заедно както в Барселона, така и в Байерн, а мениджърът няколко пъти го е наричал новият Шави. В историята остават думите на Пеп към босовете на Байерн от лятото на 2013 година: "Тиаго или нищо", когато Гуардиола е попитан кого би искал да привлече на "Алианц Арена".

Гуардиола е обяснил на ръководството, че се нуждае най-малко от три нови качествени попълнения, за да бъде отборът по-конкурентен в целите си през новото първенство. Тиаго Алкантара може да струва около 50 милиона евро, прогнозира изданието. През последните месеци той е свързван и със завръщане в Барса.

"Може би през новия сезон Давид Силва няма да играе във всеки мач, така че имаме нужда от хора, които да влязат със същата сила при нужда", казва Гуардиола.

Син на бившия бразилски национал Мазиньо, Тиаго Алкантара може да играе и като типичен дефанзивен халф на мястото на Туре, чийто договор изтича това лято и за момента няма индикации да бъде подновен.