Манчестър Сити получи тежък удар, след като потвърди, че белгийската звезда Кевин де Бройне е получил контузия, при това сериозна. 

Полузащитникът е пострадал на тренировка в сряда сутринта, като според слуховете става въпрос за усукано коляно, което може да го извади от терените между 2 и 4 месеца. 

От клуба обявиха, че Де Бройне преминава допълнителни изследвания, които ще определят колко време точно ще отсъства, но предварителните прогнози не са никак оптимистични. 

Ако те бъдат потвърдени той ще отсъства поне до втората половина на октомври, като ще пропусне важни мачове на Гражданите у дома и в Шампионската лига. 

Белгиецът започна тренировки миналата седмица заради участието си на световното първенство и получената почивка след това, но взе участие в мача с Арсенал в неделя, когато влезе от пейката.  

През миналия сезон той бе едн от най-важните фигури в селекцията на Пеп Гуардиола по пътя към титлата. Последната му сериозна контузия бе от 2016-2017, когато не игра два месеца заради травма в коляното.