Манчестър Сити се класира за четвъртия кръг на ФА Къп, разгромявайки слабака от Чемпиъншип Родъръм с 4:0 на своя стадион "Етихад".

"Гражданите" можеха да открият резултата след 90 секунди игра, когато Габриел Жезус изпорти страхотна възможност. Той получи превъзходно подаване от Кевин Де Бройне, но заради контакт с Вайнър не зае най-добрата позиция и нацели гредата.

Вече бяха изминали десетина минути игра, когато вратарят на гостите се намеси при прострелното центриране на Рияд Марез отдясно по диагонала. 

Сити натискаше и контролираше топката в около 70% от времето, което даде резултат при една от следващите им акции. Кевин Де Бройне и Рахим Стърлинг развинтиха защитата на противника и англичанинът прати кълбото в мрежата.

Преди да изтече четвърт час игра и Родъръм показа зъби, но шутът на Аджайи не се получи след рикошет. Не след дълго Едерсон направи голям гаф, но Джон Стоунс го покри с бърза реакция и отказа Форд. На отсрещната врата пък нов пропуск направи Жезус.

Тъкмо изглеждаше, че Сити ще пести сили с оглед преднината си и тимът на Пеп Гуардиола избухна с два късни гола преди почивката. Първо Фодън вкара на късмет след отлична раота на Гюндоган, а след това Аджайи си вкара автогол, усещайки дъха на Стърлинг.

Габриел Жезус все пак се разписа осем минути след почивката, когато вкара най-лесния гол в кариерата си. Рахим Стърлинг надбяга защитата на гостите и поднесе топката на бразилеца, който я добута в опразнената врата.

В 73-ата минута "гражданите" вкараха пети гол, като в основата отново беше Гюндоган с втората си асистенция в мача. Германецът си размени пасове с Рияд Марез и алжирецът провря кълбото между краката на вратаря.

Пет минути след това Гюндоган постигна "хеттрик" от голови подавания в мача, захранвайки и защитника Николас Отаменди. Това обаче не беше всичко, защото Гюндоган подаде и за гола на сънародника си Лерой Сане в 85-ата минута.

 

Манчестър Сити - Родъръм 7:0

1:0 Рахим Стърлинг - 12'
2:0 Фил Фодън - 43'
3:0 Семи Аджайи - 45'+1
4:0 Габриел Жезус - 53'
5:0 Рияд Марез - 73'
6:0 Николас Отаменди - 78'
7:0 Лерой Сане - 85'